Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή της φέτας (VIDEO)

Ακρίβεια: Στα ύψη η τιμή της φέτας (VIDEO)

Από τον παραγωγό στο ράφι η φέτα «πετάει». Από το γάλα ως το τυρί στο τραπέζι, ο καταναλωτής βάζει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αγρότες θα πουν στο LIVE NEWS πως ένα κιλό φέτα χρειάζεται 1,5 κιλό γάλα, με το κόστος να είναι 3 έως 5 ευρώ και όμως στο ράφι η τιμή τριπλασιάζεται, όπως θα πουν αγρότες.

Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος αποκαλύπτει:

Έχουμε φέτα με 10,5 ευρώ το κιλό -12 ευρώ και έχουμε και φέτα με 14-15 ευρώ το κιλό συσκευασμένη. Ο καταναλωτής λοιπόν πρέπει να διαλέξει για το τι φέτα θα επιλέξει.

Πόσο πωλείται η φέτα σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ χύμα φέτα έχει 13.40€ το κιλό στις συσκευασμένες ενώ η τιμή κιλού φτάνει τα 16.72€ το κιλό.

Δηλαδή η φέτα που ξεκινάει :

1.5 κιλό γάλα (για 1 kg φέτα) : 3€-5€

1 κιλό φέτα (χύμα): 13.40€

1 κιλό φέτα (συσκευασμένη): 16.72€

Το γάλα δεν ακριβαίνει αλλά η φέτα ακριβαίνεις

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί πως η φέτα «καλπάζει» την ώρα που η τιμή στο γάλα πέφτει ή έστω μένει σταθερή στα περσινά επίπεδα.

Παρά τη μειωμένη προσφορά γάλακτος -πρώτη ύλη για τη γαλακτοβιομηχανία- που προκάλεσαν οι πρόσφατες καταστροφές (π.χ. πλημμύρα στη Θεσσαλία), η τάση των τιμών είναι έντονα πτωτική εδώ και λίγο διάστημα.

Σύμφωνα δε με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από συνεταιρισμούς, οι τιμές στο πρόβειο γάλα κινούνταν στα περσινά επίπεδα στην αρχή της σεζόν.

Το ράλι τιμών της φέτας

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το πόσο έχει ακριβύνει η φέτα μέσα σε λίγους μήνες. Για παράδειγμα στο ίδιο σούπερ μάρκετ:

Φέτα Ελασσόνας: 9.98€ (12/23) στα 10.89€

Φέτα Τριπόλεως:  Από 13.15€ (03/23) στα 15.60€

Φέτα συσκευασμένη: Από 12.11€ (08/23) στα 16.40€

Αυξήσεις έως 35,42%

Με αυτές τις τιμές, οι καταναλωτές έχουν ως μόνη διέξοδο να μειώσουν τις ποσότητες που αγοράζουν κάθε μήνα και έτσι επιχειρούν να καταπολεμήσουν την «αχαλίνωτη» ακρίβεια που αδειάζει τα πορτοφόλια χωρίς να γεμίζει το τραπέζι.

Πηγή: megatv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονικιός με σπάνια νόσο φτιάχνει κοσμήματα avant-garde για διεθνείς πασαρέλες (ΦΩΤΟ)

Αγρότες: Επιστρέφουν στα μπλόκα τα τρακτέρ μετά την ολονυχτία στο Σύνταγμα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top