Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη: Με ενδιάμεσο σταθμό τη Μυτιλήνη, πιο κοντά στη δρομολόγηση

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη: Με ενδιάμεσο σταθμό τη Μυτιλήνη, πιο κοντά στη δρομολόγηση

Μπορεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης, να μην ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, προγραμματίζεται να ξεκινήσει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. «Η ένταξη του λιμανιού της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσος σταθμός της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Θεσσαλονίκης αποκαθιστά την έλλειψη επικοινωνίας θαλάσσιας συγκοινωνίας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Η «γραμμή φιλίας» όπως είχε ονομαστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, όπως φαινόταν, πριν λίγες ημέρες, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes.gr, κινδύνευε να ναυαγήσει.

Μετά από ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λέσβου, για την ένταξη του λιμανιού της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσο σταθμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, η σημερινή παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνο, αναμένοντας να δούμε εάν θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό για την εν λόγω σύνδεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός θα μεταβεί στις νέες γερανογέφυρες New Panamax του ΟΛΘ που αποκτήθηκαν ενώ θα ενημερωθεί και για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Η γραμμή αποκαθιστά τη θαλάσσια επικοινωνία με Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση και μετά την επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς με τον πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Levante Ferries Γιώργο Θεοδόση, το Επιμελητήριο του νησιού χαιρετίζει την ένταξη του λιμανιού της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσο σταθμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς είναι κάτι που επιτεύχθηκε μετά από έντονες και διαρκείς διαβουλεύσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, τόσο με τη ναυτιλιακή εταιρεία, όσο και με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.

«Ύστερα από συνεχή επικοινωνία εδώ και μήνες, ευχαριστώ τον κ. Θεοδόση και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη που αγκάλιασαν αυτή τη σύνδεση» ανέφερε ο κ. Μυρσινιάς τονίζοντας πως η γραμμή θα πρέπει να στηριχθεί και από τις δυο πλευρές, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η έλλειψη επικοινωνίας της θαλάσσιας συγκοινωνίας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μυτιλήνης. «Θα τονωθούν τόσο οι εμπορικές όσο και οι τουριστικές σχέσεις μας» δήλωσε ο κ. Μυρσινιάς.

Δύο φορές την εβδομάδα

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση της Μυτιλήνης με την Θεσσαλονίκη δύο φορές την εβδομάδα και βεβαίως προστίθεται άλλη μια σύνδεση με τη Σμύρνη, με ιδιαίτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της Λέσβου.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr η γραμμή θα εκτελείται με το πλοίο Smyrna di Levante, το οποίο έχει μήκος 160 μ., θα ταξιδεύει με 18 κόμβους/ώρα, θα μπορεί να μεταφέρει 950 επιβάτες, οχήματα και φορτηγά, ενώ θα διαθέτει και 200 περίπου καμπίνες.

«Η απόφαση αυτή της Εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της  προσπάθειας που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα το Επιμελητήριο προς την κατεύθυνση αυτή, μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις και συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» δήλωσε στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη για τη συμβολή του στην επίτευξη αυτής της σύνδεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη συνδέεται με τη Μυτιλήνη αεροπορικώς ενώ σ’ ότι αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση τους καλοκαιρινούς μήνες δρομολόγια εκτελούνται από Καβάλα.

Από το Μάρτιο του 2021 εκτελείται η σύμβαση μεταξύ ακτοπλοϊκής εταιρίας και υπουργείου Ναυτιλίας που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ωστόσο βάσει της σχετικής προκήρυξης η γραμμή διακόπτεται την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και επανέρχεται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη- Σποράδες: Πληρότητες 80%-90% για Ιούλιο και Αύγουστο

Θεσσαλονίκη: Στο 50% η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες – Δρομολόγια και τιμές

ΣΕΤΕ – Ρέτσος: Ο τουρισμός το 2022 μπορεί να ξεπεράσει το 2019

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top