Αλαλούμ με τα νέα μέτρα στους Ευζώνους: Ουρές 7 χλμ. – Φεύγουν για… Προμαχώνα (VIDEO)

Αλαλούμ με τα νέα μέτρα στους Ευζώνους: Ουρές 7 χλμ. – Φεύγουν για… Προμαχώνα (VIDEO)

Πανικός έχει δημιουργηθεί στα σύνορα στο τελωνείο Ευζώνων, καθώς νέα εγκύκλιος απαγορεύει τη διέλευση των οχημάτων από τις 19:00 έως τις 7:00, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπεται να περνούν μόνο 400 άτομα ημερησίως. Οι υπόλοιποι… ραντεβού. Στα κάγκελα είναι οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται στο σημείο, όπως διαμηνύει στο GRTimes ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, καθώς έχουν δημιουργηθεί ουρές 7χλμ με πολλούς, από την απελπισία της αναμονής, να κάνουν αναστροφή για.. Προμαχώνα! Δείτε βίντεο από τις τεράστιες ουρές αναμονής.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το πρωί στα σύνορα στην περιοχή των Ευζώνων, καθώς νέα εγκύκλιος προβλέπει την απαγόρευση διέλευσης από τις 19:00 έως τις 7:00, στα σύνορα Κακαβιάς, Ευζώνων, Κήπων από σήμερα μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, κάνει λόγο για πρόκληση κυκλοφοριακού χάους, καθώς “κλείνουν την κύρια είσοδο της χώρας, που ενώνει την Ελλάδα με την Ευρώπη, από την οποία περνούν καθημερινά 2.000 φορτηγά”.

“Από τη μία υποχρεώνουν τους οδηγούς σε rapid test, δημιουργώντας τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της πολύωρης αναμονής των φορτηγών και από την άλλη απαγορεύουν τη διέλευση μετά τις 19:00. Αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι απίστευτο. Η ουρά ξεπέρασε τη διασταύρωση της πόλης Γευγελή. Μιλάμε για ουρά πάνω από 7 χλμ. Πολλοί οδηγοί σκέφτηκαν ότι μέχρι να φτάσουν στο σύνορο θα έρθει η απαγόρευση κυκλοφορίας και έκαναν αναστροφή για Προμαχώνα, οδηγώντας επιπλέον 200 χλμ.”, περιγράφει ο κ. Κενανίδης.

Δείτε το βίντεο του GRTimes με τις τεράστιες ουρές αναμονής φορτηγών στους Εύζωνες:

Από την άλλη, όσοι οδηγοί αποφάσισαν να μπουν στη διαδικασία της εξαντλητικές αναμονής, διανύοντας σε 3 ώρες μόλις 500 μέτρα, όταν έφτασαν στο τελωνείο, τους περίμενε μία… ακόμα δυσάρεστη έκπληξη.

“Τρία ελληνικά φορτηγά που εν τέλει παρέμειναν μέχρι τέλους, ενημερώθηκαν όταν ήρθε επιτέλους η ώρα να εισέλθουν στη χώρα, ότι επιτρέπεται η διέλευση μόνο 400 ατόμων καθημερινά, και τους είπαν ότι το επόμενο διαθέσιμο “ραντεβού” για την είσοδό τους στη χώρα είναι στις 20 Μαρτίου! Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο. Η ταλαιπωρία των οδηγών είναι απίστευτη, παίρνουν τηλέφωνο και παραπονιούνται. Δεν έχει προκύψει από τα τεστ που έγιναν μεγάλος αριθμός κρουσμάτων ώστε να μπορεί να εξηγηθεί. Αυτό που πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες, δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ