Αλαλούμ με το τελωνείο Ευζώνων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αλαλούμ με το τελωνείο Ευζώνων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοιχτό είναι σήμερα τελικά το τελωνείο Ευζώνων για τους τουρίστες και πολίτες της ΕΕ, των 14 χωρών που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΕΕ και για πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα στην ΕΕ.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Πάρα τη χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι από τους Ευζώνους θα επιτρέπονται “μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους”, στη σχετική εγκύκλιο που εστάλη μόλις σήμερα το πρωί συμπεριλαμβάνονται και όλες οι παραπάνω κατηγορίες πολιτών.

Εξαιτίας -προφανώς- της σύγχυσης που επικρατεί, η κίνηση είναι εξαιρετικά περιορισμένη και τα σύνορα περνούν ελάχιστοι πολίτες κυρίως από τη Σερβία και λιγότερο από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιγμα συνόρων: Τι ισχύει από σήμερα- Ποιες χώρες πήραν το «πράσινο φως»

Ωστόσο, το αλαλούμ που έχει προκύψει φαίνεται πως θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr, το τελωνείο των Ευζώνων δεν περιλαμβάνεται πλέον ως σημείο εισόδου στη χώρα στη σχετική φόρμα που πρέπει να συμπληρώσουν υποχρεωτικά όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Και αυτοί οι οποίοι εισέρχονται σήμερα την είχαν συμπληρώσει δύο μέρες νωρίτερα, όπως προβλέπεται, όταν το συγκεκριμένο τελωνείο ήταν στη λίστα με τις πύλες εισόδου.

Ενδεικτικό, εξάλλου, είναι και το γεγονός ότι στο τελωνείο δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο αναμενόταν το πρωί, αλλά τελικά οι τελωνειακοί ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται τελικά να πάει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top