Αλεξανδρούπολη: Ατύχημα για κορίτσι ΑμΕΑ σε πάρκο

Αλεξανδρούπολη: Ατύχημα για κορίτσι ΑμΕΑ σε πάρκο

Ατύχημα σημειώθηκε χθες Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 όταν μικρό κορίτσι χτύπησε και έσπασε το πόδι του στις κούνιες που είναι κατάλληλες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα στο Πάρκο της Ανερξαρτήσιας στην Αλεξανδρούπολη, έχουν τοποθετηθεί από το δήμο Αλεξανδρούπολης κούνιες για ΑΜΕΑ, όμως όπως φαίνεται δεν χρησιμοποιούνται από τα άτομα που πρέπει με αποτέλεσμα να έχουν μείνει “ξεκρέμαστες” και τις έχουν καταστρέψει τα παιδιά που βρίσκονται στο πάρκο.

Επιχειρηματίας της περιοχής παρατήρησε τον τραυματισμό του παιδιού, το οποίο έπαιζε στις κούνιες των ΑΜΕΑ και κάνει έκκληση στο δήμο να μεταφέρει τις κούνιες από το συγκεκριμένο πάρκο διότι δεν χρησιμοποιούνται από παιδιά με ειδικές ανάγκες και εκφράζει την ανάγκη να μεταφερθούν σε ένα πιο προσιτό σημείο της πόλης.

Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μία θετική κίνηση από την πλευρά του δήμου που κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εγκατάσταση υποδομών που απευθύνονται σε παιδιά με ξεχωριστές ανάγκες και που μέχρι ώρας δεν είχαν πρόσβαση στο παιχνίδι, όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Πάντως, οι ειδικές αυτές κούνιες “λύνουν” τα χέρια στους γονείς των παιδιών με κινητικά προβλήματα και έχουν προκαλέσει θετικά σχόλια στην κοινότητα των ΑμεΑ, όμως είναι μία υποδομή που οι πολίτες της πόλης οφείλουν και πρέπει να διατηρούν ακέραια.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ στις Σέρρες: 13χρονη αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο του πατέρα της  

Στο Δημοτικό Σχολείο της Αγ. Άννας στην Εύβοια μεταβαίνει σήμερα η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ