Αλματώδης ανάπτυξη της POWERZ Α.Ε. – Έγινε μέλος της IDEE Europe – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2023

Αλματώδης ανάπτυξη της POWERZ Α.Ε. – Έγινε μέλος της IDEE Europe – Πάνω από 35 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2023

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Αλματώδη ανάπτυξη καταγράφει η POWERZ Α.Ε., η οποία γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί πλέον τη μοναδική ελληνική εταιρεία εισαγωγής, εμπορίας και διανομής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, που είναι μέλος της IDEE Europe.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου της διοίκησης της εταιρείας σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για το 2023 η POWERZ Α.Ε. αναμένει κύκλο εργασιών άνω των  35 εκατ. ευρώ και διαθέτει 127 άτομα προσωπικό, ενώ το 2008 ο τζίρος της ανερχόταν σε 1,7 εκατ. ευρώ με οκτώ άτομα προσωπικό.

Η POWERZ ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974 από τον Νικόλαο Ζαχαρόπουλο, σήμερα διοικείται από τα αδέρφια Δηµήτρη και Μάριο Ζαχαρόπουλο και δραστηριοποιείται στην εμπορία και διανοµή ηλεκτρολογικού υλικού µε πελατολόγιο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό µε τη λειτουργία αποθηκών Β2Β σε Κύπρο και Βουλγαρία.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η POWERZ διακρίθηκε και βραβεύτηκε στην κατηγορία «GREEK BUSINESS CHAMPIONS», στον θεσμό των Greek Economy Protagonist Awards 2023, που διοργανώθηκε πρόσφατα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η POWERZ διαθέτει οκτώ αποθηκευτικές και διοικητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, που καλύπτουν 15.000 τ.μ, έχει 200 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και προμηθευτές, 22.000 κωδικούς προϊόντων διαθέσιμους σε πραγματικό χρόνο και 1.500 πελάτες σε όλη τη χώρα.

Η “επόμενη ημέρα”

Το αύριο της POWERZ περνά και μέσα από τη συμμετοχή της στον διεθνή όμιλο αγορών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού IDEE Europe, ο οποίος δραστηριοποιείται σε 17 χώρες της Ευρώπης μέσω 13 ανεξάρτητων χονδρεμπορικών επιχειρήσεων ηλεκτρολογικού υλικού.

Ο όμιλος της IDEE Europe καλύπτει 870 σημεία πώλησης στη Γηραιά Ήπειρο με κύκλο εργασιών άνω των 8 δισ. Ευρώ ετησίως (πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ πωλήσεις ανά ώρα) και 13.000 εργαζόμενους.

Η ένταξη της POWERZ στην IDEE Europe θα επιτρέψει στην ελληνική εταιρεία να αποκτήσει απευθείας και απρόσκοπτη πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων των μεγαλύτερων βιομηχανιών ηλεκτρολογικού εξοπλισμού παγκοσμίως με αποτέλεσμα ο Έλληνας καταναλωτής να απολαμβάνει τα πιο σύγχρονα ηλεκτρολογικά και τεχνολογικά προϊόντα χωρίς καθυστέρηση και περιττά κόστη. Επίσης η ελληνική αγορά θα έρθει σε επαφή με προϊόντα βιομηχανιών του κλάδου, που μέχρι τώρα δεν είχαν καμία εγχώρια παρουσία.

Παράλληλα η POWERZ κατασκευάζει e-shop με προϊόντα φωτισμού και τεχνολογίας, που θα είναι σύντομα έτοιμο, καθώς και μία B2B πλατφόρμα για τους επαγγελματίες, οι οποίοι συνεργάζονται με την εταιρεία.

Στο επίπεδο της λιανικής πώλησης ειδών φωτισμού και τεχνολογίας και εκτός από το e-shop η POWERZ δημιούργησε πριν από λίγο καιρό το ιδιαίτερης αισθητικής και λειτουργικότητας κατάστημα LUMINNO στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο καταναλωτής εκτός των άλλων μπορεί να βρει και εξελιγμένες τεχνολογικά λύσεις στο πεδίο της ενέργειας, της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50ών της γενεθλίων η εταιρεία διοργανώνει αύριο εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον γενικό διευθυντή της IDEE Europe, Jean Philippe Dieudonne.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GroSupport: Nέος διαδικτυακός ιστότοπος της Pfizer Hellas για την υποστήριξη ασθενών με διαταραχές που σχετίζονται με την ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top