Άλογο βρέθηκε με τα δύο πόδια δεμένα στον Αλογόπορο (ΦΩΤΟ)

Άλογο βρέθηκε με τα δύο πόδια δεμένα στον Αλογόπορο (ΦΩΤΟ)

Παστούρωμα (ή μπαστούρωμα ή περδούκλωμα ή περδούκλι) είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα (διπλή παστούρα).

Το παστούρωμα είναι κακοποίηση που διώκεται ποινικά και ένα άλογο εντοπίστηκε να βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση στον Αλογόπορο. Το δέσιμο των ποδιών προκαλεί τενοντίτιδες ή αποκοπή τένοντα και βαθιές πληγές του δέρματος λόγω της τριβής με το σκοινί οι οποίες μπορούν να καταλήξουν και σε ακρωτηριασμό του ζώου με ό,τι συνεπάγεται για τη μετέπειτα ζωή του.

Η φιλοζωική ομάδα Βόλου σύμφωνα με το e-thessalia.gr εντόπισε το ζώο και  καταγγέλλει πως όχι απλά δεν μπορεί να περπατήσει, αλλά αναγκάζεται να πηδήσει για κάνει βήμα.

«Παρ’ όλο που έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία το μόνο που έκαναν στον ιδιοκτήτη ήταν επίπληξη αντί για πρόστιμο και συμμόρφωση» τονίστηκε. Το συγκεκριμένο ζώο βρίσκεται στον δρόμο από Αλογόπορο προς Τρίκερι και λύθηκε προσωρινά αλλά κατά ομολογία του ίδιου του ιδιοκτήτη θα το επαναλάβει, δηλαδή θα λυθεί.

Το φαινόμενο αυτό αν και φαίνεται παράλογο και «απάνθρωπο» στον κάθε νοήμονα άνθρωπο, θεωρείται μια συνηθισμένη πρακτική για να μην πηδήξουν τα ζώα τις ατελείς ή ανύπαρκτες περιφράξεις, να μην απομακρυνθούν από το σημείο βοσκής ή να παχύνουν λόγω του περιορισμού των κινήσεων. Ουσιαστικά τα ζώα υπόκεινται σ’ όλη τη ζωή τους σ’ ένα αδιάκοπο μαρτύριο στον βωμό του εύκολου κέρδους, αλλά και της ευκολίας των ιδιοκτητών που δεν θέλουν να κάνουν σωστές περιφράξεις ή να επιτηρούν τα ζώα τους ως οφείλουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ