Αμμουλιανή: Προβληματισμός στο νησί για τα υποχρεωτικά τεστ

Αμμουλιανή: Προβληματισμός στο νησί για τα υποχρεωτικά τεστ

Ψυχραιμία συνιστά ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής Νικήτας Μαρτυγάκης σ’ ότι αφορά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τα υποχρεωτικά τεστ σ’ όλους όσοι θα ταξιδεύουν στα νησιά. «Το 50% των επισκεπτών μας αφορά ημερήσιους τουρίστες» αναφέρει στο GRTimes.gr ο κ. Μαρτυγάκης εξηγώντας ότι τα υποχρεωτικά τεστ αφενός θα προστατέψουν το νησί που είναι χαρακτηρισμένο ως covid free, αφετέρου ενδεχομένως να επηρεάσει τους ημερήσιους επισκέπτες.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Οι ανακοινώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου σχετικά με τις προϋποθέσεις των μετακινήσεων στα/από νησιά, έχει δημιουργήσει αναστάτωση και προβληματισμό  στους επιχειρηματίες της Αμμουλιανής, το νησάκι που απέχει λιγότερο από 2 ναυτικά μίλια από τη στεριά, και βρίσκεται στην τρίτη χερσόνησο της Χαλκιδικής.

«Ας δούμε πως θα κινηθεί η όλη διαδικασία, ας είμαστε ψύχραιμοι  και θα το διαχειριστούμε με τον σωστό τρόπο» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής Νικήτας Μαρτυγάκης.

Όπως ο ίδιος εξηγεί το υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), ή το αρνητικό PCR test 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών που είναι προϋπόθεση για να μπορεί φέτος το καλοκαίρι να ταξιδέψει κανείς προς/από τα νησιά έχει δυο όψεις «πρώτον είναι καλό γιατί προστατεύεται ο προορισμός και ως covid free που είναι η Αμμουλιανή θα παραμείνει έτσι» αναφέρει ο κ. Μαρτυγάκης προσθέτοντας «από την άλλη όμως σίγουρα θα επηρεάσει τους ημερήσιους επισκέπτες μας, τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά».

Επισημαίνει ότι ως μέτρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση προσθέτοντας ότι κυρίως για τα μεγάλα νησιά που δέχονται μαζικό τουρισμό όπως π.χ. η Ρόδος, η Κρήτη κτλ. είναι απολύτως απαραίτητο.

Όμως για τα νησιά που βρίσκονται κοντά στη στεριά όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Αμμουλιανής και το 50% των επισκεπτών απορροφάται από τις ημερήσιες επισκέψεις, σ’ αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί σωστή διαχείριση τόσο από τους επιχειρηματίες του νησιού όσο και από τους τουρίστες.

Ήδη η σχετική ανακοίνωση έχει φέρει ακυρώσεις από δυο λεωφορεία με Ρουμάνους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί για ημερήσια εκδρομή. Μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας, παραμένει άγνωστο, εάν θα μεταθέσουν την επίσκεψη για την επόμενη εβδομάδα ή εάν θα την ακυρώσουν τελείως.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του GRTimes.gr οι προϋποθέσεις για τη μετακίνηση ημεδαπών και αλλοδαπών ταξιδιωτών άνω των 5 ετών από/προς τα νησιά αφορά μόνο για μετάβαση με ακτοπλοϊκή/αεροπορική συγκοινωνία και με θαλάσσιο ταξί. Δεν θα ισχύει για τις ημερήσιες κρουαζιέρες, εκεί όπου η πληρότητα των επιβατών θα είναι στο 85% της χωρητικότητας του πλοίου.

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό της Αμμουλιανής ως covid free προορισμός, σημειώνεται ότι το 85%-90% των κατοίκων της έχει εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις κατά του κορωνοϊού.

Μεμονωμένες κρατήσεις   

Σχετικά με το κλίμα που επικρατεί για τη φετινή σεζόν και το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό, όπως ενημερώνει το GRTimes.gr ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής Νικήτας Μαρτυγάκης «γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε κάποιες λίγες μεμονωμένες κρατήσεις από Έλληνες και Βαλκάνιους κυρίως Βούλγαρους».

Τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού θα ανοίξουν από αρχές Ιουνίου, και ενώ τόσο ο Μάιος όσο και ο Ιούνιος ήταν δυο μήνες που υπό κανονικές συνθήκες είχαν επισκεψιμότητα από Ευρωπαίους, κυρίως από Γερμανούς, «τώρα είναι εξαφανισμένοι, γιατί και στην χώρα τους έχουν ακόμη σκληρό lockdown» αναφέρει ο κ. Μαρτυγάκης.

Αύξηση στις κρατήσεις τους βλέπουν από του Αγίου Πνεύματος και έπειτα, με κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ελπίζοντας παράλληλα να επιμηκυνθεί η σεζόν και τον Σεπτέμβριο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ