Αναχωρούν για Αθήνα τώρα οι 3 ασθενείς από τη Δράμα με C-130

Αναχωρούν για Αθήνα τώρα οι 3 ασθενείς από τη Δράμα με C-130

Αναχωρούν τώρα οι 3 άνδρες με Covid-19, που διακομίστηκαν από το νοσοκομείο της Δράμας στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, προκειμένου να διασωληνωθούν εκ νέου, και να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδή τους στην Αθήνα με C-130, από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης στο GRTimes.gr. Δείτε τι λένε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος και ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Ο κ. Κλειτσιώτης μιλώντας στο GRTimes.gr ανέφερε τα εξής: «Ήρθαν 3 άνδρες σήμερα το πρωί από τη Δράμα. Έχουν ήδη μπει σε κάψουλες, έχουν διασωληνωθεί, και αναχωρούν από λεπτό σε λεπτό από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης με τα C-130 για Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη, η πληρότητα αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας είναι στο 100%, ωστόσο υπάρχουν κενές κλίνες Covid-19 εκτός ΜΕΘ. Ο κ. Κλειτσιώτης εμφανίζεται αισιόδοξος, αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία επιπεδοποίηση της κατάστασης. Αναγνωρίζει την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, ωστόσο τονίζει ότι νοσηλευτές και γιατροί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, καταφέρνοντας να περιθάλπουν επαρκώς τα περιστατικά Covid-19 του νοσοκομείου.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Μεταφέρονται Αθήνα διότι η πληρότητα σε ΜΕΘ είναι 100% σε Θεσσαλία και Β. Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, δίνει ολοκληρωμένη εικόνα στο GRTimes.gr, για τους 3 άνδρες που πρόκειται να αεροδιακομιστούν σε νοσοκομεία της Αθήνας: αλλά και για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας:

«Πρόκειται για τρείς άνδρες διασωληνωμένους, ηλικίας μεταξύ 50-60 ετών. Ήρθαν από τη Δράμα και βρίσκονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκαν τα νοσοκομεία της Αθήνας για τη διακομιδή τους, είναι επειδή η Βόρεια Ελλάδα, αλλά και η Θεσσαλία έχουν 100% πληρότητα σε ΜΕΘ. Σήμερα, ξεκίνησαν τις εφημερίες τους τα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας, με καμία διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ», λέει.

Ο κ. Γιαννάκος, συνεχίζει, αναφερόμενος στην κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας:

«Στα νοσοκομεία της Δράμας γίνεται ένας χαμός. Έβαζαν θετικά και αρνητικά κρούσματα μαζί, λόγω πληρότητας. Υπάρχει μία κεντρική παροχή οξυγόνου, η οποία δεν αρκεί για να καλύψει τον αυξημένο αριθμό των ασθενών. Ανέπτυξαν κλίνες, στις οποίες απαιτείται φυσικά οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε οξυγόνο, ενώ αυτό δεν αρκεί».

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας: Έχουμε 4 παθολόγους που εξυπηρετούν 130 ασθενείς Covid-19

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας, κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, οι 3 ασθενείς οι οποίοι αναγκάστηκαν να διακομιστούν στην Αθήνα, νοσηλεύονταν με φορητούς αναπνευστήρες για ένα 24ωρο, ενώ όταν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή τους σε ΜΕΘ, το μοναδικά νοσοκομεία τα οποία είχαν διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, βρέθηκαν στην Αθήνα.

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο δεν είναι καλή. Έχουμε 100% πληρότητα σε ΜΕΘ. Στο δικό μας νοσοκομείο, η ΜΕΘ απλής νοσηρότητας μετατράπηκε σε ΜΕΘ Covid-19 προ 10 ημερών, και σήμερα είναι πλήρης. Νωρίτερα, όλα τα περιστατικά Covid-19 που χρειάζονταν ΜΕΘ, μεταφέρονταν σε νοσοκομεία αναφοράς, αλλά η ανάγκη μας ώθησε να μετατρέψουμε και τις δικές μας ΜΕΘ σε Covid-19», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στο GRTimes.gr.

Στη Δράμα το 1/4 των πολιτών έχει Covid-19

«Το σημαντικό, είναι να μην αναπτυχθεί 4η κλινική Covid-19 στο νοσοκομείο της Δράμας. Δεν έχουμε προσωπικό για να εξυπηρετήσει. Έχουμε μόνο 4 παθολόγους, οι οποίοι εξυπηρετούν 130 ασθενείς. Σκεφτείτε ότι οι κλίνες είναι 140 και δεν πέφτουμε καθημερινά κάτω από 130 ασθενείς. Δεν αρκεί να ανοίγεις κλινικές χωρίς προσωπικό!  Ήδη το υγειονομικό προσωπικό, εργάζεται 10 και 12 ώρες την ημέρα, διότι δε γίνεται να αφήσεις τους ασθενείς για να σχολάσεις. Πολλές φορές δεν παίρνουμε ούτε τα ρεπό μας. Η κούρασή μας είναι αδιανόητη! Καθημερινά έχουμε από 5 έως 11 εισαγωγές Covid-19. Η Δράμα έχει φοβερό πρόβλημα. Σκεφτείτε ότι το 1/4 των πολιτών, είναι θετικοί στον ιό!», τονίζει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας.

Ο κ. Παπαδόπουλος βλέπει ως μοναδική λύση την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών:

«Απαιτούνται γρήγορες κινήσεις. Ναι, το έχουμε πει χίλιες φορές ότι καθυστέρησε να γίνει ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ωστόσο έγινε, δεν αλλάζει. Πρέπει να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές. Μόνο έτσι θα πάρουμε μία ανάσα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

(φωτογραφία αρχείου)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ