Ανατροπή στην Επιτροπή: Ελπίδες για χαλάρωση των μέτρων

Ανατροπή στην Επιτροπή: Ελπίδες για χαλάρωση των μέτρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας με κεντρικό ζήτημα τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και τις μετακινήσεις των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα. Πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι η επιτροπή αποφασίζει έχοντας ως κριτήριο και το «θέλημα» του λαού, ενώ υπάρχουν πιθανότητες για ανατροπή του σεναρίου «Πάσχα στην πόλη».

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι η επιτροπή εξετάζει πολύ σοβαρά το να υπακούσει στο «θέλημα του κόσμου», προχωρώντας σε εισήγηση για χαλάρωση κάποιων μέτρων τις ημέρες του Πάσχα, αφήνοντας ελπίδες για «Πάσχα στο χωριό».

Μέλη της επιτροπής αναφέρουν στο GRTimes ότι οι αντιδράσεις των πολιτών στα αυστηρά μέτρα την περίοδο του Πάσχα και η γενικότερη κούραση του πολύμηνου lockdown δεν θα μπορούσε να τους αφήσει ανεπηρέαστους, τονίζοντας βέβαια, ότι τίποτα δεν έχει τελεσιδικήσει και ότι όλα θα κριθούν στην ψηφοφορία των μελών. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι ακόμη και αν απαγορευθεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, είναι πολύ πιθανό να εισηγηθούν την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, ώστε να υπάρξει μερική «εκτόνωση» των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι τις προηγούμενες ημέρες η επιστημονική κοινότητα είχε τονίσει ότι η πανδημία στη χώρα μας έχει ανοδική πορεία, με την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων να είναι ένα σενάριο αρκετά μακρινό, αφού νοσούντες, ασυμπτωματικοί, διασωληνωμένοι και νοσηλευόμενοι ολοένα και αυξάνουν, με την πίεση στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα αυτών της Αττικής να είναι ασφυκτική.

Ταυτόχρονα, έχει αξία να τονίσουμε το ξεκάθαρο «όχι» της κυβέρνησης στις μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη να τονίζει τους αυξημένους ελέγχους στα διόδια.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τονιστεί ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν αποφασίζει, αλλά εισηγείται, ενώ η διαδικασία δεν έχει φτάσει ακόμη στο σημείο της ψηφοφορίας, ώστε να ταχθούν οι ειδικοί ξεκάθαρα υπέρ ή κατά της χαλάρωσης των μέτρων. Η τελική πρόταση που θα κατατεθεί ωστόσο στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τις νέες ανατρεπτικές πληροφορίες του GRTimes, θα έχει διαμορφωθεί έχοντας ως γνώμονα το «θέλημα των πολιτών».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ