«Ανδρέας Κάλβος-Αγέλαστο Τέκνο Πολυτέκνου Θεάς» στα 56α Δημήτρια

«Ανδρέας Κάλβος-Αγέλαστο Τέκνο Πολυτέκνου Θεάς» στα 56α Δημήτρια

Μια παραγωγή – ύμνος για την Επανάσταση του 1821 και τους ήρωές της, το πρώτο Επετειακό Αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 21.00 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στις 19.00, στο Βασιλικό Θέατρο.

Σκηνοθετικό Σημείωμα:

Ερευνώντας στοιχεία εικαστικής και μουσικής επιμέλειας και συνθέτοντάς τα, με τη συνολική σκηνική σύνθεση του όντος ηθοποιού – υποκριτή, Σώμα-Κίνηση, Συνθήκη-Κατάσταση, Λόγος, οδηγηθήκαμε όλοι οι συντελεστές σ ένα τελετουργικό σκηνικό κώδικα, καταθέτοντας στο «…Βωμό της Πατρίδας…» την διαχρονική Καλβική Ιεροτελεστία της Επανάστασης.

Ο τίτλος του σκηνικού μας δρώμενου-χορικού, κατά τα πρότυπα του Αρχαίου Δράματος, « Ανδρέας Κάλβος – Αγέλαστο Τέκνο Πολυτέκνου Θεάς», συνθέτει κώδικα, την τραγικότητα της μυθιστορηματικής βιογραφίας του και την ιδεολογική αφετηρία του, που αντλείται από τον επαναστατικό απόηχο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού που κι αυτός, μετά από αιώνες σκοταδιού, γεννήθηκε ιδεολογικά με βάση τη διαλεκτική του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Ελπίζουμε στο τελικό σκηνικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας, να καταφανεί η διαφωνία μας με όποια νεοκαντιανή σκόπιμη αντιεπιστημονική ιδεοληψία – άποψη για τον Έλληνα Επαναστάτη Καρμπονάρο Ποιητή Ανδρέα Κάλβο.

Με δέος και τιμή ελπίζουμε να υπερασπίσαμε με την απαιτούμενη σκηνική συνέπεια αυτήν την πρώτη συμμετοχή του ΚΘΒΕ στον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021, μην ξεχνώντας τη ρήση του Δασκάλου Κάρολου Κουν: “Η αφετηρία και η βάση του θεάτρου, όπως και κάθε μορφής τέχνης, είναι η ποίηση και η μαγεία».

Τιμές Εισιτηρίων 10€ (Γενική είσοδος) :  5€ Φοιτητικό- Άνω των 65- Πολύτεκνοι- Άνεργοι-  Μέλη του Συλ. Υπαλ. Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος

ΑΜΕΑ: Δωρεάν με έκδοση εισιτήριου από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά, με την επίδειξη σχετικής κάρτας.

ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Δωρεάν 10 θέσεις ανά παράσταση με έκδοση εισιτήριου   από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά(ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών).

Προπώληση:www.ntng.gr | VIVA.GR | 11876 | WIND

Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλ. 2315 200200 και στα ταμεία του ΚΘΒΕ, Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Δευτέρα – Παρασκευή, 8:30 – 21:30, Αριστοτέλους (Πλατεία Αριστοτέλους): Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00 – 19:00

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, Μουσική – Εικαστική επιμέλεια: Κώστας Χαλκιάς

Κινησιολογική επιμέλεια: Εύα Σωφρονίδου

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Μουσική διδασκαλία / Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Μπάρλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γκρέζιος

Οργάνωση παραγωγής: ΜαρλένΒερσιούρεν (MarleenVerschuuren)

Διανομή- με αλφαβητική σειρά:

Νεφέλη Ανθοπούλου, Ελένη Γιαννούση, Γιάννης Γκρέζιος, HλέκτραΓωνιάδουΝατάσσα Δαλιάκα,  Χριστίνα Ζαχάρωφ, Γιώργος Κολοβός,

ΑναστασίαΡαφαέλα Κονίδη, Νίκος Μήλιας, Δημήτρης Μορφακίδης,

ΜαριάνναΠουρέγκα, Κατερίνα Σισίννι, Θάνος Φερετζέλης, Κώστας Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Χατζησάββας

CovidFree παράσταση: Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτόχρονη ταυτοπροσωπία

Πρόγραμμα 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων: e-dimitria.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ