Ανεμβολίαστες έγκυες: 30% μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν (VIDEO)

Ανεμβολίαστες έγκυες: 30% μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν (VIDEO)

Ο εμβολιασμός για τις εγκύους, όχι απλά συνιστάται, αλλά είναι υποχρεωτικός, τονίζει ο κ.  Απόστολος Αθανασιάδης, καθηγητής μαιευτικής – γυναικολογίας και διευθυντής γυναικολογικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης  

Ανησυχητικά αυξάνονται τα κρούσματα και στις έγκυες γυναίκες οι οποίες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από όσο ο υπόλοιπος πληθυσμός, όπως ανέφερε και ο Απόστολος Αθανασιάδης καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, νοσηλεύονται τρεις έγκυες.

Μία 35χρονη από τη Θεσσαλονίκη διασωληνωμένη σε ΜΕΘ, μία 38χρονη από τα Γιαννιτσά που διανύει τη 13η εβδομάδα κύησης, εκτός ΜΕΘ αλλά σε σοβαρή κατάσταση και μια 33χρονη από τη Βέροια η οποία βρίσκεται στον 5ο μήνα κύησης και είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή μαιευτικής, ο εμβολιασμός για τις έγκυες όχι απλά συνιστάται αλλά είναι σχεδόν υποχρεωτικός καθώς έχουν δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να διασωληνωθουν , τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες από μία γυναίκα της ηλικίας τους να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν.

Για αυτό όπως είπε και ο κ. Αθανασιάδης, πρέπει να εμβολιάζονται όχι μόνο οι έγκυες αλλά και οι σύντροφοι τους.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top