Ανησυχία για τη γέφυρα των Σερβίων (VIDEO)

Ανησυχία για τη γέφυρα των Σερβίων (VIDEO)

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα στη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας, στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την ασφάλεια της.

Σύμφωνα με την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε ο  ειδικός στην γεφυροποιία, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Surrey Σ. Μητούλης παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, το πρόβλημα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, εντοπίζεται  στο αρχικό τμήμα της από την Κοζάνη προς τα Σέρβια, όπου υπάρχουν κατακόρυφες μετακινήσεις σε κάποιους από τους προβόλους της, δημιουργώντας μια γενικότερη παραμόρφωση στο οδόστρωμα.

Η βύθιση αυτή είναι ορατή ακόμη και με γυμνό μάτι, χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο του kozanilife.gr:

Κάτοικοι της περιοχής, αναφέρουν πως η γέφυρα για αρκετές δεκαετίες έφερε σε όλο το μήκος της εμφανείς, κάθετους, μεταλλικούς συνδέσμους, στα σημεία που ενώνονταν οι πρόβολοι. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, οι σύνδεσμοι αυτοί καλύφθηκαν με άσφαλτο, γεγονός που κάνει τους κατοίκους να πιστεύουν ότι ένα μέρος του ζητήματος, ενδέχεται να οφείλεται και σε αυτό, με τη λογική ότι αυτοί οι σύνδεσμοι ενδεχομένως να απορροφούσαν τους κραδασμούς των οχημάτων.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε την ανάγκη για ανάθεση ειδικής μελέτης για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα εξασφαλίσουν τη γέφυρα από την εξέλιξη ενός φαινομένου που την επηρεάζει.

Έως τις 15 Φεβρουαρίου 2020 για όσους διέρχονται από την υψηλή γέφυρα Σερβίων, ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

-Καθορισμός του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40χλμ /ώρα των διερχόμενων από τη γέφυρα οχημάτων.

-Απαγόρευση της κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων άνω των 50 τόνων.

-Η κυκλοφορία επί της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων θα επιτρέπεται μόνο για τη διέλευση ενός φορτηγού οχήματος με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κάθε φορά.

Η Τροχαία Κοζάνης και Σερβίων, βρίσκεται σε 24ωρη βάση στο σημείο, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία.

 

Πηγή: kozanilife.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top