Ανησυχία στις σχολές οδηγών για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν από Δευτέρα

Ανησυχία στις σχολές οδηγών για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν από Δευτέρα

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών την Δευτέρα 19 Απριλίου και τα ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για νέο άνοιγμά τους αυξάνονται. Ο Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και πρόεδρος του σωματείου εκπαιδευτών Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος, αναφέρει στο GRTimes τα “κενά” που πρέπει να καλυφθούν από την νέα ΚΥΑ. Περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουμε από Δευτέρα τονίζει η Πρόεδρος Σωματείου σχολών οδηγών Μακεδνός Έφη Λέντζιου.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη, Μίνα Αφεντούλη 

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών τη Δευτέρα 19 Απριλίου, υπό το καθεστώς των self test και των νέων μέτρων προστασίας. Όπως υπενθυμίζει ο κ. Γρέντζελος στο GRTimes, πλέον τα θεωρητικά μαθήματα και οι εξετάσεις θα γίνονται διαδικτυακά, ενώ υποχρεωτικά θα είναι τα Self Test κάθε εβδομάδα για τους εκπαιδευτές, 24 ώρες πριν την εξέταση για τους μαθητές, ενώ δύο φορές την εβδομάδα για τους εξεταστές. Ο ίδιος, τονίζει ότι υπάρχουν διάφορα αναπάντητα ερωτήματα τα οποία απαιτείται να καλυφθούν από την νέα ΚΥΑ.

“Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς και υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για το άνοιγμά μας. Για παράδειγμα, ανέφεραν ότι οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται διαδικτυακά. Έχει στηθεί κάποια πλατφόρμα; Ακόμη, σύμφωνα με την νομοθεσία, απαιτείται φυσική παρουσία για τα θεωρητικά μαθήματα. Πώς θα γίνονται από εδώ και πέρα. Ταυτόχρονα, πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα Self Test για μαθητές, εξεταστές και εκπαιδευτές;”, διερωτάται.

“Όλα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, ειδικά στο κομμάτι των θεωρητικών εξετάσεων μέσω διαδικτύου δεν μπορoύν να λειτουργήσουν. Μετά το πρώτο lockdown είχαμε ανοίξει με συγκεκριμένα μέτρα και ήταν εφικτή η λειτουργία μας με ασφάλεια. Αναμένουμε να δούμε πώς τελικά θα ανοίξουμε τη Δευτέρα”, σημειώνει μιλώντας στο Grtimes η Πρόεδρος Σωματείου σχολών οδηγών Μακεδνός Έφη Λέντζιου. Η ίδια επισημαίνει την ανάγκη στήριξης του κλάδου, που όπως λέει, είναι νεκρός, σε αντίθεση με άλλους που αργοπεθαίνουν.

Από την πλευρά του ο κ. Γρέντζελος επισημαίνοντας ότι ο κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα, ακόμη και πριν την πανδημική κρίση, λόγω των συνεχόμενων απεργιών και των διακοπών των εξετάσεων το 2019, υπογραμμίζει ότι “άνοιγμα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σημάνει διακοπή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού”.

“Οι σχολές οδηγών, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν πάρει τις απαραίτητες κρατικές ενισχύσεις. Το 70% αυτών, έμεινε μάλιστα εκτός των επιστρεπτέων προκαταβολών. Δεν έχουμε πληγεί μόνο από την πανδημία. Υπενθυμίζουμε τις συνεχείς απεργίες των εξεταστών και τη διακοπή των εξετάσεων. Το φλέγον ζήτημα είναι να μην μείνουμε εκτός των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού, που είναι μη επιστρεπτέα κρατική ενίσχυση, επειδή ανοίγουμε 19 Απριλίου. Ταυτόχρονα, πρέπει να παρθεί μέριμνα για περεταίρω κρατική οικονομική βοήθεια”, δηλώνει.

Κλείνοντας, αναφέρει ότι αναμένεται η νέα ΚΥΑ που θα ορίζει την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών και την διεξαγωγή των εξετάσεων, η οποία θα απαντά σε όλα τα επιμέρους ερωτήματα και θα δίνει διευκρινίσεις για τους νέους όρους και τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ