Άνω-κάτω το 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης μετά την κατάληψη – Ρήμαξαν το κυλικείο (ΦΩΤΟ)

Άνω-κάτω το 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης μετά την κατάληψη – Ρήμαξαν το κυλικείο (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα και μετά από κατάθεση μηνύσεων και προειδοποίηση για παρέμβαση εισαγγελέα, τελικά η κατάληψη στο συγκρότημα όπου στεγάζονται το 3ο ΓΕΛ και 3ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, έληξε.

Σκουπίδια σε πολλές αίθουσες, φθορές σε κάποιους χώρους, αλλά και ένα «ρημαγμένο» κυλικείο, άφησαν πίσω τους οι καταληψίες στο 3ο ΓΕΛ και το 3ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Μπαίνοντας στον χώρο του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί αντίκρυσαν αίθουσες μέσα στις οποίες κάποιοι κοιμόντουσαν αλλά και κάποιους χώρους λερωμένους από άσκοπη χρήση πυροσβεστήρα, ενώ στο γραφείο του φύλακα, οι καταληψίες έβγαλαν το πλαίσιο της πόρτας, για να αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο, μέσα στον οποίο φυλάσσονταν τα κλειδιά για όλο το συγκρότημα.

Το μεγαλύτερο σοκ, το υπέστη η ιδιοκτήτρια του κυλικείου του σχολείου, το οποίο οι καταληψίες παραβίασαν αρπάζοντας ότι είχε μέσα, ακόμη και την…. καφετιέρα, η οποία δεν βρέθηκε σε άλλον χώρο του σχολείου.

Η κατάληψη έληξε ουσιαστικά σήμερα, μετά από ενέργειες του διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες, μάταια προσπαθούσε να εντοπίσει τους μαθητές που ήταν μέσα στο σχολικό συγκρότημα για να μιλήσει μαζί τους, έστω για τα αιτήματα που είχαν. Η κεντρική είσοδος του σχολείου ήταν «οχυρωμένη» από μέσα, με πλήθος βαρέων αντικειμένων να εμποδίζουν το άνοιγμα της, ενώ η είσοδος – έξοδος των καταληψιών, φέρεται να γινόταν από την πίσω πλευρά του συγκροτήματος, όπως είχε αναδείξει και το GRTimes με ρεπορτάζ του, μετά από καταγγελίες ότι άγνωστοι πατούσαν πάνω σε αυτοκίνητα για να σκαρφαλώσουν στα ψηλά κάγκελα του σχολείου, από εκεί στην οροφή ενός κτίσματος και από εκεί στον 2ο όροφο του κτιρίου (από τον οποίο αφαίρεσαν κάγκελα), αποκτώντας πρόσβαση σε όλο το συγκρότημα με μεγάλο κίνδυνο φυσικά να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός από πτώση. Κανείς δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να πει με βεβαιότητα αν στο σχολείο ήταν μόνο μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη και πόσοι ή και εξωσχολικοί.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατατέθηκαν μηνύσεις κατά αγνώστων, για φθορές στη συνεχιζόμενη κατάληψη από τους διευθυντές του Λυκείου, του Γυμνασίου και από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη από χθες, ο διευθυντής του Λυκείου προειδοποιούσε, ενημερώνοντας και τους γονείς των μαθητών, πως ήταν αναγκασμένος να απευθυνθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Ο στόχος των εκπαιδευτικών ήταν να λήξει ομαλά η κατάληψη, χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα και διαταραχθεί και άλλο η εκπαιδευτική διαδικασία, τη στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, περίπου το 80% εκφράστηκε υπέρ της επιστροφής στο μάθημα.

Το προσωπικό του σχολείου άρχισε από το πρωί τον καθαρισμό των χώρων και την αποκατάσταση των ζημιών και αύριο αναμένεται να γίνει και απολύμανση στο σχολείο, το οποίο θα παραμείνει τουλάχιστον και την Τετάρτη κλειστό, με ενδεχόμενο να ανοίξει ή την Πέμπτη ή το πιο πιθανό την Παρασκευή, διάστημα μέχρι το οποίο τα μαθήματα θα συνεχιστούν εξ` αποστάσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Μηνύσεις και αστυνομία για τις φθορές σε υπό κατάληψη σχολείο

Θεσσαλονίκη: Στην αστυνομία καταγγελίες για φθορές και εξωσχολικούς, σε υπό κατάληψη σχολείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top