Ανοιχτά σήμερα, Κυριακή τα καταστήματα – Οι ώρες λειτουργίας

Ανοιχτά σήμερα, Κυριακή τα καταστήματα – Οι ώρες λειτουργίας

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων του 2020 που θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους εμπορικούς συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, ενώ τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας, θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

«Είναι ευκαιρία να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών. Χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς, προκειμένου να εντοπίσουν τα καλά είδη και να επωφεληθούν στο μέγιστο από τις μεγάλες προσφορές που θα φτάσουν το 70%» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη διάρκεια των φετινών χειμερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να αναγράφουν και να προβάλλουν τόσο την παλαιά, όσο και τη νέα τιμή πώλησης των προϊόντων, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.

Εάν πάνω από το 60% των προς πώληση προϊόντων διατίθεται με μειωμένη τιμή, τότε τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να αναγράφουν το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης στη βιτρίνα του καταστήματος, καθώς και σε κάθε εμπορική επικοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον προσφέρονται διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού έκπτωσης – π.χ. «από % έως %».

Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να αναφέρεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη και να αναγράφεται το ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ