Ανοίγει το λιανεμπόριο με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και αποστάσεις

Ανοίγει το λιανεμπόριο με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και αποστάσεις

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα είναι η αγορά καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα καταστήματα τελικά από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Το πράσινο φως για την επανακκίνηση του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη εβδομάδα δίνει η αγορά μετά την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, τα καταστήματα θα ανοίξουν και πάλι όπως λειτουργούσαν το καλοκαίρι, δηλαδή για την ταυτόχρονη παρουσία ατόμων μέσα στο κατάστημα με βάση το εμβαδόν τους.

Η λειτουργία των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου αναμένεται να γίνει με βασικό περιορισμό τα 4 άτομα ανά 100 τμ., ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στείλει sms στο 13033 με κωδικό 2 (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα).

Μένει να διευκρινιστεί αν θα ισχύσει το ίδιο μοντέλο για όλα τα καταστήματα της χώρας ή στις κόκκινες περιοχές, το λιανεμπόριο θα ανοίξει με την μέθοδο του click away, όπως ίσχυε πριν τις γιορτές.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τα κομμωτήρια και τα καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ