Ανοικτά τα ξενοδοχεία στη Ρόδο ως τις 20 Νοεμβρίου (video)

Ανοικτά τα ξενοδοχεία στη Ρόδο ως τις 20 Νοεμβρίου (video)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Για τη Ρόδο ο κορωνοϊός ήταν καταστροφικός αφού οι αφίξεις τουριστών στο τρίμηνο που δούλεψε η τουριστική βιομηχανία του νησιού, ήταν μόλις στο 25% της περυσινής χρονιάς. Ωστόσο, ο τουρισμός είναι τόσο σημαντικός για την οικονομία του νησιού που τα ξενοδοχεία που λειτούργησαν για τη φετινή σεζόν, θα μείνουν ανοικτά τουλάχιστον ως τις 20 Νοεμβρίου.

Τα ανωτέρω δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, με την ευκαιρία της πρόσφατης ανόδου του στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει την όποια πρόβλεψη για την τουριστική κίνηση το 2021.

Η Ρόδος είναι ένας προορισμός μαζικού τουρισμού, ο οποίος παρότι εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αεροπλάνο, οπότε και δέχθηκε πολύ μεγάλο πλήγμα λόγω covid-19 και της επίπτωσής του στις πτήσεις εξωτερικού, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον τουρισμό  που δίνει στο νησί απασχόληση και εισόδημα, είπε ο κ. Μαρκόπουλος προσθέτοντας ότι οι τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου, δεν είχαν άλλη επιλογή από το “να το παλέψουν”.

“Η Ρόδος είναι ένας τουριστικός προορισμός ο οποίος προ covid-19, έφερνε στη χώρα μας πάνω από 20 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και πάνω από 2,5 εκατομμύρια αφίξεις”.

Φέτος, μέσα από σκληρή δουλειά και συλλογικές προσπάθειες η Ρόδος έκανε το καλύτερο δυνατό σε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Έτσι, η τουριστική σεζόν στη Ρόδο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, ενώ στο τρίμηνο που λειτούργησαν τα εποχικά ξενοδοχεία, οι αφίξεις έπιασαν τις 600.000, με πολύ ελάχιστα κρούσματα να έχουν εκδηλωθεί σε ξενοδοχεία.

“Έγινα άριστη διαχείριση των δύσκολων συνθηκών που επέβαλαν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τόσο από τα ξενοδοχεία και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όσο και από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται υποστηρικτικά και δορυφορικά στις ξενοδοχειακές μονάδες”, τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ