Άνοιξαν οι καφετέριες στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Άνοιξαν οι καφετέριες στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα όλη η Ελλάδα, καθώς από σήμερα τίθεται σε ισχύ η άρση του 4ου σταδίου των μέτρων, βάσει του οποίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης, οι καφετέριες ενώ απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στα νησιά.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Από νωρίς το πρωί, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr, στη Θεσσαλονίκη τα τραπεζοκαθίσματα είναι στη θέση τους.

Όσον αφορά τον κόσμο, δειλά – δειλά οι Θεσσαλονικείς κάθισαν σε κάποια καταστήματα και η ζωή μοιάζει να επανέρχεται σε ρυθμούς πριν την πανδημία.

Αυτό που τόνισαν καταστηματάρχες που μίλησαν το GRTimes.gr, είναι επιφυλακτικοί για το πώς θα δουλέψουν και πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες, ωστόσο, όλοι «φορούν» το χαμόγελό τους για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες.

Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το προσωπικό φοράει γάντια και μάσκες ενώ τα τραπεζοκαθίσματα έχουν την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας.

θεσσαλονικη-εστιαση12

Αναλυτικά τα μέτρα που καλούνται να εφαρμόσουν τα καταστήματα εστίασης είναι τα εξής:

– Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ταυτόχρονα στο κατάστημα ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2 τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας και όχι ανά 3 τ.μ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

– Σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα και όχι 4 που προβλεπόταν αρχικά. Δεν υπάρχει όριο όταν πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα τέκνα.

– Οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών θα είναι οι ακόλουθες: α) όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μ., β) όταν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 1,10 μ. και γ) όταν τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται σε 1,70 μ. Αρχικά προβλεπόταν απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τουλάχιστον 2 μέτρα.

– Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικός ημιυπαίθριος χώρος όταν τουλάχιστον μία πλευρά αυτού βρίσκεται σε επαφή με εξωτερικό χώρο ή αίθριο που μπορεί να αφαιρεθεί. Σε περίπτωση που ανοίγει η οροφή ενός χώρου, τότε μπορεί όλος αυτός να αξιοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Θεσ/νίκη: Δείτε το άνοιγμα των καταστημάτων καφέ και εστίασης (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ