Αντιδράσεις για τα πρώην κοιμητήρια Κορδελιού – Ενοίκιο από τον δήμο ζητά η εκκλησία

Αντιδράσεις για τα πρώην κοιμητήρια Κορδελιού – Ενοίκιο από τον δήμο ζητά η εκκλησία
Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Την καταβολή ενοικίου από τον δήμου Κορδελιού Ευόσμου, για τη χρήση των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας, στην έκταση των πρώην Κοιμητηρίων Κορδελιού, διεκδικεί η εκκλησία, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο, που κάνει λόγο για έκταση που έπρεπε να ανήκει στον δήμο.

Να διεκδικήσει από την εκκλησία την έκταση του Θεματικού Πάρκου Νεολαίας (ΘΕΠΑΝ) για το καλό των δημοτών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, καλεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Ελευθερίου, Κορδελιού, Ευόσμου», Νίκος Ζυγάς.

Ο κ. Ζυγάς, μιλώντας στο GRTimes, επισημαίνει πως η κυριότητα του συγκεκριμένου πάρκου, περιήλθε με «μπακαλίστικο» τρόπο στην κατοχή του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με μια απλή συμβολαιογραφική πράξη που είχε γίνει το 1977 (επικαλούμενη τον νόμο 3800/1957 που επέλυε προβλήματα κυριότητας για εκτάσεις που κατείχε η εκκλησία από την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό), χωρίς να έχει αντιδράσει καμία διοίκηση του δήμου από τότε, καθώς οι εκτάσεις των κοιμητηρίων ανήκαν με βάση τον νόμο στους δήμους ή στις κοινότητες. Μάλιστα όπως λέει, είναι αδιανόητο αυτό που πληροφορήθηκε, πως η εκκλησία ζητάει ενοίκιο από τον δήμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων, οι οποίες εξυπηρετούν τους δημότες.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο ίδιος, με το κλείσιμο των πρώην κοιμητηρίων ο δήμος είχε καθαρίσει και εξυγιάνει την έκταση με δικά του έξοδα, ενώ είχε δαπανήσει και 30.000.000 δρχ για εργασίες σε τρεις εκκλησίες της περιοχής, πάνω στη βάση προφορικής συμφωνίας με τον τότε Μητροπολίτη, ώστε ο δήμος να μπορεί να χρησιμοποιεί το πάρκο. Στη συνέχεια ο δήμος διαμόρφωσε και έχτισε στον χώρο διάφορα κτίσματα και πολυχώρους όπου ακόμα και σήμερα στεγάζονται δραστηριότητες των δημοτών και ΚΔΑΠ, με την εκκλησία να διεκδικεί φυσικά όλη την έκταση.

Εξώδικα από την εκκλησία

Τον Νοέμβριο του 2011, ο τότε δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Ευστάθιος Λαφαζανίδης, προχωρά σε μνημόνιο συνεργασίας με την ενορία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που – όπως αναγράφεται στο μνημόνιο – είναι η ιδιοκτήτρια του πάρκου με βάση τα πρώτα αποτελέσματα του Κτηματολογίου. Αντικείμενο του μνημονίου ήταν η ένταξη του ΘΕΠΑΝ και γύρω εκτάσεων, σε ένα πρόγραμμα βιοκλιματικής αναβάθμισης, ύψους περίπου 3,5 εκ. ευρώ, με κονδύλια από το ΕΣΠΑ που θα βελτίωναν αισθητά τον χώρο. Με βάση τη συμφωνία, η ενορία θα παραχωρούσε για αντάλλαγμα τον χώρο στον δήμο για κάποια χρόνια και στη συνέχεια η κυριότητα της έκτασης θα επέστεφε σε αυτήν.

Ωστόσο, αν και αρχικά το 2013 το έργο εντάχθηκε στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη», στη συνέχεια το 2014 «πάγωσε» και μεταφέρθηκε για επόμενη προγραμματική περίοδο, γεγονός που δεν άρεσε στην εκκλησία.

Στις 18/8/2015, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στέλνει εξώδικο στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, αναφέροντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πως επειδή το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης δεν θα γίνει, αποσύρει την υπογραφή του από το μνημόνιο συνεργασίας, θεωρώντας το άκυρο, ζητώντας από τον δήμο να μην προχωρήσει σε κανένα νέο έργο που να αφορά την επίμαχη έκταση.

Στο έγγραφο μάλιστα υπερτονίζεται πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πάρκου είναι πλήρως αποσαφηνισμένο και πως αδιαμφησβήτητος κύριος του ακινήτου είναι ο Ιερός Ναός, προσθέτοντας πως αυτό προκύπτει και από την αρμόδια υπηρεσία κτηματογράφησης που απέρριψε την αντίστοιχη δήλωση ιδιοκτησίας του δήμου και τη μεταγενέστερη ένσταση του.

Στις 14-9-2015, δηλαδή έναν μήνα μετά το πρώτο, ο Ιερός Ναός επανέρχεται με δεύτερο εξώδικο, στο οποίο, αφού επισημαίνει ξανά πως είναι ο αδιαμφισβήτητος κάτοχος της έκτασης των περίπου 7,5χιλ τμ, αναφέρει πως ο δήμος χρησιμοποιούσε τα πέντε κτίσματα του χώρου, μεταξύ αυτών και ένα αναψυκτήριο «παντελώς παράνομα», χωρίς να έχει προβεί στην καταβολή οποιουδήποτε ποσού ως αποζημίωση στον Ιερό Ναό. Προσθέτει μάλιστα πως λόγω αυτής της χρήσης των ακινήτων, ο Ιερός Ναός δεν υπάχθηκε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί «διπλά».

Η εκκλησία υπολόγισε τη «ζημιά» σε 10.000 ευρώ για το 2014 και 5.000 ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2015, απαιτώντας τα χρήματα αυτά από τον δήμο, καθώς αυτός «ωφελήθηκε από την παράνομη χρήση και αξιοποίηση της περιουσίας μας, για την οποία χρήση έχουμε νόμιμο δικαίωμα αποζημίωσης, σύμφωνα και με τις διατάξεις του αδικαιολογήτου πλουτισμού». Στο εξώδικο μάλιστα, εκτός από τα χρήματα, ζητείται από τον δήμο να αποχωρήσει άμεσα από τα κτήρια.

Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα

Το ζήτημα συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νέο έτος, κατόπιν αιτήματος 41 πολιτών που συγκέντρωσαν και τις απαραίτητες υπογραφές.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», με ευθύνη και του προεδρείου, στη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου 4,5 ώρες επικράτησε «μπάχαλο» και ενώ έπρεπε να τεθεί πρώτη σε ψηφοφορία η πρόταση των πολιτών, η διαδικασία μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα άλλοι να συμφωνούσαν με την πρόταση του δημάρχου, άλλοι με την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Καμαρινού και άλλοι με την ξεχωριστή πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Σημειώνεται πως με γνωμοδότηση του ο νομικός σύμβουλος του δήμου, αφού κάνει μια αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, καταλήγει στο συμπέρασμα πως «κύριος του ακινήτου είναι ο Ιερός Ναός» χωρίς όμως να αποκλείει τη  «διεκδίκηση της κυριότητας από τον δήμο, η οποία όμως με βάση τη διαμορφωθείσα επί πολλά έτη κατάσταση, ίσως δεν ευδοκιμήσει».

«Έχει η διοίκηση του δήμου την πρόθεση να προστατέψει τα συμφέροντα του δήμου και άρα των δημοτών, όπως ορκίστηκε να κάνει;» διερωτάται ο κ. Ζυγάς, προσθέτοντας πως ο δήμος όφειλε να διερευνήσει και τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει για να διεκδικήσει το πάρκο, εξαντλώντας κάθε πιθανότητα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δημοτών.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου για το θέμα, λέει πως επειδή αφήνει έστω ένα μικρό «παράθυρο» δικαίωσης, η διοίκηση δεν έπρεπε να κλείσει το θέμα «εδώ και τώρα» στο δημοτικό συμβούλιο, όπως αποφασίστηκε τελικά.

«Εμείς το θέμα δεν θα το αφήσουμε εδώ. Για εμάς δεν τελείωσε» κατέληξε ο κ. Ζυγάς.

Τι απαντά ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου παρέπεμψε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε ερώτηση του GRTimes, για το τι σκοπεύει να κάνει η διοίκηση του για το θέμα.

«Αν βρούμε καινούρια στοιχεία που να δείχνουν κυριότητα για τη δική μας πλευρά – καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν την άλλη μεριά – θα διεκδικήσουμε αυτό που πρέπει» τόνισε.

Πρόσθεσε πως τα προηγούμενα χρόνια, οι διοικήσεις του δήμου δαπάνησαν χρήματα στον συγκεκριμένο χώρο, ωστόσο κανείς δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την κυριότητα του χώρου σωστά, με χαρτιά που να αποδεικνύουν την κυριότητα από τον δήμο. «Έκανε κάποιες κινήσεις η άλλη πλευρά και καταφέραν να φαίνεται τώρα ότι είναι κύριοι του οικοπέδου. Σίγουρα έγιναν κάποιες επενδύσεις εκεί από προγράμματα, σίγουρα αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από την πλευρά της εκκλησίας, αλλά δεν φροντίσαμε να διασφαλίσαμε τον χώρο» λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής από τον δήμο, ο κ. Μανδαλιανός είπε ότι θα μπορούσε να γίνει, αλλά οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πάρα πολύ λίγες, γιατί υπάρχουν λίγα στοιχεία. «Αν βρούμε επιπλέον στοιχεία, νέα, που να τεκμηριώνουν τη θέση του δήμου, τότε ναι, θα μπορούσαμε».

Όπως διευκρίνισε, η εκκλησία ζητάει ενοίκιο γύρω στα 1500 με 1800 ευρώ. «Εάν ο νόμος μας επιβάλλει, διότι αναγνωρίζει την κυριότητα του από την εκκλησία και πρέπει να το κάνουμε, θα το κάνουμε, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά» κατέληξε ο κ. Μανδαλιανός.

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5927/02

Βέλγιο: Κλινικές δοκιμές κινεζικού εμβολίου θα ξεκινήσουν στο κέντρο έρευνας Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5327/02

Σε σκληρό lockdown η Μαλεσίνα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:4527/02

Ιταλία: 18.916 κρούσματα και 280 θάνατοι από κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3027/02

Γνωστός τραγουδιστής σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Κυψέλη Ελλάδα ,Κοινωνία

23:1527/02

BioNTech: Απαραίτητη ίσως και τρίτη δόση του εμβολίου Κορωνοϊός

23:0027/02

Ηράκλειο: Στην εντατική παιδί μετά από επέμβαση – Βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:4527/02

Κρούσματα κορωνοϊού σε αθλήτριες “χτύπησαν” τον Εθνικό Κοζάνης Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Κοινωνία

22:3027/02

Χωρίς κενό κρεβάτι οι ΜΕΘ του Σωτηρία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:2227/02

Τσίπρας: Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση για τον Κουφοντίνα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

22:1527/02

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινούν εργασίες 1 εκ. ευρώ σε γέφυρες του αστικού δικτύου Ελλάδα ,Κοινωνία

22:0027/02

Μπάιντεν για σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας: Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο Διεθνή

21:4527/02

Γώγος: Έξυπνο άνοιγμα λιανεμπορίου- σχολείων μετά τα μέσα Μαρτίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:3027/02

Συνελήφθη ιερέας σε χωριό της Κοζάνης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:0327/02

Πάρνηθα: Γλίστρησε και έπεσε στο φαράγγι ο 45χρονος στη Γκούρα Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0027/02

Ψήφισμα Φοιτητικών Συλλόγων ΑΠΘ για τον Κουφοντίνα Ελλάδα ,Κοινωνία

20:4527/02

Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας: Επιστολή συμπαράστασης στους ηθοποιούς Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτισμός

20:3027/02

Φ. Γεννηματά: «Ποτέ δεν φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ για να χρειαστεί να επιστρέψουμε σ’ α... Κόμματα ,Πολιτική

20:1527/02

Ν. Χαρδαλιάς: Η Πολιτική Προστασία έκανε άλματα δεκαετιών εν μέσω πανδημίας Κορωνοϊός ,Πολιτική

20:1027/02

Υπόθεση Λιγνάδη: Καταπέλτης το δικαστικό βούλευμα – 30 χρόνια «ψάρευε» ανήλικα πα... Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:0027/02

Πάτρα: Ιερέας που χλεύαζε τους πιστούς που φορούσαν μάσκα κόλλησε κορωνοϊό Χωρίς κατηγορία

19:4527/02

Κάλυμνος: Συνελήφθη γιατρός για δωροληψία με προσημειωμένα χαρτονομίσματα Κοινωνία

19:3027/02

Συρίγος: Από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί το άνοιγμα των σχολείων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

19:2227/02

Τριάδα με φαβορί και κίνητρα στο 10.60 Αθλητισμός

19:1527/02

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον πρύτανη του ΟΠΑ Ελλάδα

19:0027/02

Λινού: Δεν αποδίδει το lockdown – Παράταση και μετά τις 7 Μαρτίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:4527/02

Β. Κικίλιας: Συνεχίζουμε τον αγώνα έως την τελική υγειονομική νίκη Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:3427/02

Χάθηκε άτομο σε φαράγγι στην Πάρνηθα – Σε εξέλιξη η έρευνα Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3027/02

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

18:2927/02

Άλλο ένα θύμα του κορωνοϊού στο Ηράκλειο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

18:1527/02

Δ. Κουτσούμπας: Πώς γεννιούνται τα τέρατα Κόμματα ,Πολιτική

18:0027/02

Κορωνοϊός-Έλεγχοι: 1.534 παραβάσεις και 11 συλλήψεις Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:4627/02

«Βράζει» το κέντρο της Αθήνας – Που εντοπίζονται τα 1.630 κρούσματα Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:4527/02

Αρ. Πελώνη: Καμιά συμπεριφορά που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του Άλλου δεν είναι ανεκτή Πολιτική

17:3927/02

Κορωνοϊός: Στα 1.630 τα νέα κρούσματα – Σταθερός ο αριθμός των νεκρών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:3027/02

Ουκρανία: Έκρηξη σε νοσοκομείο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας Διεθνή

17:2027/02

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:1527/02

Κυρ. Πιερρακάκης: «Οι κρίσεις πυκνώνουν τον πολιτικό χρόνο» Πολιτική

17:0027/02

Αλ. Κούγιας: «Ο κ. Λιγνάδης χαρακτήρισε μέτριο ηθοποιό τον κ. Μπιμπίλα» Ελλάδα

17:0027/02

Κ. Σταμούλης: Οριακά η επάρκεια αίματος λόγω πανδημίας Κοινωνία

16:5327/02

«Ξεχύθηκαν» οι Θεσσαλονικείς να προλάβουν την… απαγόρευση (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:4927/02

Κουφοντίνας: Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του – Το ιατρικό ανακοινωθέν Κοινωνία ,Σημαντικά

16:4527/02

Κ. Σκρέκας: Τα κριτήρια για την συμμετοχή στο νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» Πολιτική

16:3027/02

Να δείξει ότι αξίζει να σωθεί Αθλητισμός

16:1527/02

Χαλκιδική: Αφαίρεσε από πρακτορείο λαχεία αξίας 7.000 ευρώ Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

16:1027/02

Κορωνοϊός: Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία – Επιπλέον 70 ΜΕΘ για ασθενείς Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

16:0027/02

Γαλλία: Μαιευτής βίαζε γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία Διεθνή

15:4827/02

Παρατείνεται η προθεσμία για καταβολή των τελών κυκλοφορίας Κοινωνία ,Οικονομία ,Σημαντικά

15:4527/02

Στοίχημα: Αγγλικό combo με 1.78 και Λειψία Αθλητισμός

15:3027/02

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεκδιήγητο πλιάτσικο παρατρεχάμενων της ΝΔ στα εμβόλια Κόμματα ,Πολιτική

15:2027/02

Aποκάλυψη Der Spiegel: Εμπλοκή Ερντογάν-Τραμπ σε τραπεζικό σκάνδαλο Διεθνή

15:1527/02

Β. Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τους 850.000 εμβολιασμούς Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:0027/02

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για τις φθορές στο γραφείο του Λ. Αυγενάκη Κοινωνία

14:4527/02

Lady Gaga: Επεστράφησαν τα δύο σκυλάκια της που είχαν απαγάγει Lifestyle

14:3627/02

Βουτιά στον Θερμαϊκό στις 27 Φεβρουαρίου (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:3027/02

Γερμανία-Covid-19: Τους 70.000 αγγίζουν οι θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:1527/02

Αγγελική Λάμπρη: Ένιωσα θυμό κι οργή που δεν μπορούσα να αντιδράσω (VIDEO) Lifestyle

14:0627/02

Δρ. Τσαβλής: Δεν παραιτούμαι για τα εμβόλια Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:0027/02

Twitter: «Super follow», η νέα λειτουργία που εισάγεται Τεχνολογία

13:5527/02

«Κόκκινος» ο Θερμαϊκός λόγω Ερυθράς Παλίρροιας (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:4527/02

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου Κόμματα ,Πολιτική

13:3027/02

Γ. Στασινός: «Αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων για ανθεκτικά κτίρια» Πολιτική

13:2627/02

Στοίχημα προγνωστικά. Με επιλογές για κάθε γούστο… Αθλητισμός

13:2027/02

ΝΔ: Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται Κόμματα ,Πολιτική

13:1527/02

Κίνα: Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

13:0227/02

H Liknoss στηρίζει τους συνεργάτες της στην προσπάθεια επανεκκίνησης του Ελληνικού Τουρ... Επιχειρήσεις

13:0027/02

Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Μαίνεται ο πόλεμος για Κουφοντίνα – Τι απαντά ο Χρ. Σ... Ελλάδα

12:4527/02

Λινού: Το lockdown είναι μη αποδοτικό – Πιθανή η παράτασή του Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:4327/02

Το πρώτο βήμα για το πάρκο τεχνολογίας στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ Πολιτική ,Σημαντικά ,Τεχνολογία

12:3027/02

«Γέφυρα»: Επιδοτήσεις 24,3 εκατ. ευρώ σε 72.134 δανειολήπτες για τον Φεβρουάριο Οικονομία

12:3027/02

Συρίγος: Στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή βούληση για κυρώσεις στην Τουρκία Πολιτική

12:1527/02

Lockdown: Oι νέες περιοχές «στο κόκκινο» και τα αυστηρά μέτρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:0027/02

Μητσοτάκης για πανδημία: Ο πόλεμος συνεχίζεται, η νίκη είναι πλέον ορατή Κορωνοϊός ,Πολιτική

11:4527/02

Στ. Καλαφάτης: Η λήξη της πανδημίας, αρχή μιας δυναμικής αναπτυξιακής τροχιάς Πολιτική

11:3027/02

Επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Πολιτική

11:1527/02

Άνοιγαν σπίτια με αντικλείδια «πασπαρτού» – Τους «τσάκωσαν» στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:0027/02

ΟΗΕ-Κλίμα: «Κόκκινος συναγερμός» για δεσμεύσεις που «απέχουν πολύ» από τους στόχους Διεθνή ,Περιβάλλον

10:4527/02

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Αύξηση στα δρομολόγια ΟΑΣΘ Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

10:4227/02

Ακριτίδου στο GRTimes: Εμβολιάστηκα γιατί θα καταστρεφόταν η δόση Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

10:3627/02

Χωρίς νερό περιοχές της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3027/02

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Διενέργεια rapid tests Δευτέρα και Τρίτη Δήμοι ,Κορωνοϊός

10:1527/02

«Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει» της Εκατερίνα Γκραφ Πολιτισμός

10:0027/02

Πέτσας: Εκτιμάμε ότι μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η αγορά – Πώς θα κάνουμε Πάσχα Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

09:4527/02

Εύοσμος: Ο Δήμαρχος ζήτησε τα στοιχεία που οδήγησαν στην παράταση του lockdown Β.Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3027/02

Κορωνοϊός: Ρομπότ απολύμανσης της Ε.Ε. έρχονται και στην Ελλάδα (VIDEO) Διεθνή

09:2027/02

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο και πρόστιμο σε παντοπωλείο που πουλούσε λουλούδια Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:1527/02

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μην είστε εγωιστές, κάντε το εμβόλιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ