Απειλές Ερντογάν κατά πάντων: Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά & να πάμε παντού (VIDEO)

Απειλές Ερντογάν κατά πάντων: Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά & να πάμε παντού (VIDEO)

Ο Τούρκος πρόεδρος μετέβη στην πόλη Αχλάτ για να τιμήσει την επέτειο νίκης των Σελτζούκων κατά των Βυζαντινών, σε μια μάχη που έκρινε την εδραίωσή τους στην ανατολία και στη συνέχεια την επέκτασή τους προς τη Δύση.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι δεν θα τελειώσουν «μέχρι να εξασφαλίσουμε τα νότια σύνορά μας σε έναν διάδρομο βάθους 30 χιλιομέτρων».

«Όπως λέμε πάντα, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ και μπορούμε να πάμε παντού», πρόσθεσε με νόημα.

«Η διαφορά μας από τους άλλους είναι ότι δεν έχουμε μάτια για τη γη κανενός. Εργαζόμαστε μόνο για τη δική μας ασφάλεια και την ειρήνη των φίλων μας. Καμία χώρα που το παρελθόν της είναι γεμάτο με αποικιακές σφαγές δεν έχει το δικαίωμα να έχει λόγο σε αυτόν τον έντιμο και δίκαιο αγώνα της Τουρκίας. Είναι μάταιο όσοι βλέπουν ότι δεν μπορούν πλέον να κόψουν τον δρόμο της Τουρκίας με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν εδώ και δύο αιώνες, να μας κυνηγούν με νέα παιχνίδια και νέες ύπουλες μεθόδους καθώς πλησιάζει το 2023. Ό,τι και να κάνουν, όμως, δεν θα τα καταφέρουν. Η παράδοσή μας είναι μόνο στον Κύριό μας. Πέραν αυτού, δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ανθρώπινη δύναμη που θα μας σταματήσει», συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ερντογάν: Βαρβαρότητα οι σταυροφορίες, «προστασία» οι τουρκικές εισβολές στην Ανατολία
Από την ομιλία του δεν έλειψαν και οι… σταυροφορίες, σε μια σαφέστατη προσπάθεια να διαχωρίσει τις «καλές» τουρκικές εισβολές και τις «βάρβαρες» ευρωπαϊκές εκστρατείες στη Μέση Ανατολή.

«Η βαρβαρότητα της Ευρώπης έφτασε στο αποκορύφωμά της με τις σταυροφορίες, οι οποίες φαινόταν ότι είχαν θρησκευτικούς σκοπούς, αλλά στην πραγματικότητα ήταν καθαρά λεηλασίες», είπε συγκεκριμένα.

«Το Ahlat και το Manzikert είναι η σφραγίδα της ανόδου μας, που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας. Το Ahlat και το Manzikert είναι σύμβολα που θα θυμίζουν στις νέες γενιές την αξία των αξιών τους και της πατρίδας» είπε επίσης, ενώ σε μια αποστροφή του αναφέρθηκε στη… «διάσωση» των υπόλοιπων λαών της περιοχής, που έγινε χάρη στους… Τούρκους:

«Όταν ο σουλτάνος ​​Αλπασλάν νίκησε στο Μαντζικέρτ, άναψε ένα φως που φώτισε το μέλλον όχι μόνο των Σελτζούκων, αλλά και όλων στην Ανατολία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων. Όταν ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη, εγγυήθηκε την τιμή των ανθρώπων όλων των θρησκειών. Ενώ κερδίσαμε τον εθνικό αγώνα και ιδρύσαμε τη δημοκρατία μας, σώσαμε τις ζωές και τις περιουσίες όλων όσοι ζουν στην Ανατολία και καταφεύγουν στην Ανατολία» ανέφερε, καταχειροκροτούμενος από το κοινό…

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΦΩΤΟ: Τουρκική Προεδρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν. Δένδιας σε φοιτητές Harvard: «Αν η Τουρκία μιλάει για «Γαλάζια Πατρίδα» πώς μπορούμε να έχουμε μια καλή συνεννόηση;» (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top