Απεργία εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ: Επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΣΘ στον Κ. Αχ. Καραμανλή

Απεργία εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ: Επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΣΘ στον Κ. Αχ. Καραμανλή

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν, ο ΕΣΘ  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σε μια περίοδο που η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς προειδοποιητικές απεργίες των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μετέφερε την έντονη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών-μελών του, για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλές μέρες στην πόλη μας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ.

Σε μια περίοδο που η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς προειδοποιητικές απεργίες των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ., του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της περιοχής μας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’αυτές και την κοινωνία της πόλης μας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τα αιτήματα των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ., οι οποίοι εδώ και μήνες διεκδικούν την υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) με δίκαιες και όχι ληστρικές παροχές.

Απαιτείται κοινή προσπάθεια, συναίνεση, συνεργασία και υπευθυνότητα, για την εξασφάλιση αφενός των εργασιακών δικαιωμάτων του συγκεκριμένου Φορέα, αφετέρου της εύρυθμης λειτουργίας της συμπρωτεύουσας της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητεί να δοθεί άμεσα λύση στο παραπάνω σοβαρό θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΣΘ: «Συγχαρητήρια στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του» για την ασφαλτόστρωση στην οδό Κασσάνδρου

Θεσσαλονίκη: Κλειστή μέχρι και αύριο η Κασσάνδρου λόγω ασφαλτόστρωσης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Κλειστή μέχρι και την Τετάρτη η Κασσάνδρου λόγω ασφαλτόστρωσης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Στα έργα ασφαλτόστρωσης της Κασσάνδρου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top