Αποδεκατισμένα με το…καλημέρα ανοίγουν αύριο (10/1) τα σχολεία

Αποδεκατισμένα με το…καλημέρα ανοίγουν αύριο (10/1) τα σχολεία

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αποδεκατισμένα και με πολλές ελλείψεις από εκπαιδευτικό προσωπικό αναμένεται να ανοίξουν αύριο τα σχολεία όλης της χώρας (10/1) μετά τις χειμερινές διακοπές λόγω των εορτών. Η εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων που έχει προκαλέσει το πανδημικό κύμα το οποίο οδηγεί η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει ήδη θέσει νοκ-άουτ από την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς αρκετούς εκπαιδευτικούς λόγω καραντίνας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί σχολείο της Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής του οποίου μέσω e-mail που απέστειλε σήμερα στους γονείς πριν το πρώτο κουδούνι, τους ενημέρωσε ότι από τα αυριανά μαθήματα καθώς και μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα παιδιά θα στερηθούν των υπηρεσιών 5 εκπαιδευτικών.

Το παραπάνω παράδειγμα φυσικά, δεν είναι αποτελεί μοναδικό σε ολόκληρη την πόλη και κατ’ επέκταση τη χώρα με τον μ.ο. ημερήσιων κρουσμάτων να φτάνει τα 35.000 και τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να δηλώνει χθες στο GRTimes ότι «παρά το γεγονός πως το θέμα των αναπληρώσεων εκπαιδευτικών που έχουν νοσήσει ή θα νοσήσουν, τέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ανάμεσα στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εν τούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί καμία απόφαση».

Οδηγίες για παραμονή στο σπίτι ακόμη και με το παραμικρό σύμπτωμα

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί σχεδόν στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας από το αυριανό (10/1) άνοιγμα των σχολείων, είναι οι οδηγίες των διευθυντών προς τους γονείς σε περίπτωση που το παιδί εμφανίσει και το παραμικρό σύμπτωμα που δείχνει…κορωνοϊό.

Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή ακόμη και στην εμφάνιση έστω και των ελαχίστων συμπτωμάτων (καταρροή, βήχας, πονόλαιμος, πονοκέφαλος) συνίσταται στους γονείς να κρατούν το παιδί στο σπίτι, να επικοινωνήσουν με την οικογενειακή παιδίατρο και εν συνεχεία να ενημερώσουν την εκπαιδευτικού του κάθε τμήματος.

Συστάσεις για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας

Στο μεταξύ αυστηρές είναι οι συστάσεις δασκάλων και των καθηγητών προς τους γονείς για σωστή χρήση μάσκας υψηλής προστασίας από τα παιδιά, καθώς και στην τήρηση των μέτρων που έχουν γνωστοποιηθεί από την έναρξη της πανδημίας. Τέλος ζητείται τυπικότητα στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ, τα οποία θα πρέπει να δηλώνονται άμεσα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα παιδιά δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top