Απολύεται ο γιατρός Κώστας Καταραχιάς – “Ενόχλησε ότι πάλεψα για τα νοσοκομεία”

Απολύεται ο γιατρός Κώστας Καταραχιάς – “Ενόχλησε ότι πάλεψα για τα νοσοκομεία”

Δεν ανανεώνεται η σύμβαση του προέδρου του συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” και επικουρικού γιατρού Κώστα Καραραχιά, μετά από περίπου 5 χρόνια υπηρεσίας, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος στο GRTimes “ενόχλησε το γεγονός ότι συνδικαλίζομαι και διεκδικώ μέσω κινητοποιήσεων μέτρα ασφαλείας και προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία”.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Ο Κώστας Καταραχιάς, αναφέρει, μιλώντας στο GRTimes, ότι είναι ο μόνος επικουρικός γιατρός του ΕΣΥ, του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι από την 1η Απριλίου, μένει ουσιαστικά άνεργος. Όπως ο ίδιος εξηγεί, “η μη ανανέωση της σύμβασής μου έρχεται σε συνέχεια της εκδικητικής μετακίνησής μου από το Νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, όπου εργαζόμουν για 4,5 χρόνια, στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία, όπου και εργάστηκα για 3 μήνες”.

“Η σύμβαση όλων των επικουρικών γιατρών ανανεώνεται ως τις 31/10. Εκτός την δική μου. Η εκδικητική απόλυσή μου, έρχεται σε συνέχεια της εκδικητικής μετακίνησής μου από τον Άγιο Σάββα, μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας ως ακτινολόγος στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στις ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Σωτηρία, διότι η συνδικαλιστική δράση μου, ενόχλησε την διοίκηση. Η απόλυσή μου είναι μία ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη, καθώς είμαι πρόεδρος ενός σωματείου, το οποίο πάλεψε για προσλήψεις και μέτρα ασφαλείας στα νοσοκομεία, για να προστατευθούν γιατροί και ασθενείς. Τότε δεν εισακουστήκαμε και οδηγηθήκαμε σε εκτίναξη των κρουσμάτων τον Νοέμβριο. Ακόμη και τότε, αντί να προστατευθούμε, ξεκίνησε μία διαδικασία ΕΔΕ για τους γιατρούς, επειδή δήθεν ευθύνονται για τη διασπορά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία. Σε αυτό αντιδράσαμε δυναμικά, γνωστοποιώντας παντού τι συνέβη, ενώ λίγες μέρες μετά ήρθε η δική μου μετακίνηση”, περιγράφει.

“Πώς γίνεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος ένας γιατρός να περισσεύει;”

Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι η μη ανανέωση της σύμβασής του είναι μία πράξη εκρηκτική και μεθοδευμένη, καθώς όπως εξηγεί “είμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος, το οποίο έχει οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις. Επιτάσσουν ιδιώτες και ξαφνικά λένε ότι ένας γιατρός του ΕΣΥ περισσεύει. Πώς είναι δυνατόν ένας ακτινολόγος, υπεύθυνος για τους υπέρηχους 50 ασθενών στις ΜΕΘ Covid του Σωτηρία να περισσεύει; Χτυπούν το δικαίωμά μας για να συνδικαλιζόμαστε. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε είναι και μία σειρά άλλων διώξεων, όπως του συναδέλφου Θανάση Σιούλη στη Θεσσαλονίκη”.

Ο Κώστας Καταραχιάς αναφέρει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει επανειλημμένα ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά δεν έχει δοθεί απάντηση. Ακόμη, έχει σταλεί επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η οποία έμεινε αναπάντητη. Ο ίδιος, διαμηνύει ότι στις 30 Μαρτίου, το σωματείο πρόκειται να προχωρήσει σε παρέμβαση έξω από το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών, αλλά και για μία σειρά άλλων ζητημάτων.

“Μπορεί εγώ από την 1η Απρίλη να μένω άνεργος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις διώξεις άλλων συναδέλφων. Θυμηθείτε την εισαγγελική κλήση στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ, Δάφνης Κατσίμπα, την δίωξη κατά της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, του συναδέλφου, Θανάση Σίούλη, της Μαρίας Ιωαννίδου στο Ρέθυμνο, η οποία δεν είναι συνδικαλίστρια αλλά τόλμησε να πει ότι δεν γίνεται να δουλεύουμε άλλο χωρίς επιπλέον προσωπικό. Τη δίωξη κατά δύο προέδρων των εργαζομένων δύο νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία. Αυτή τη στιγμή οι γιατροί δίνουν την σκληρότερη μάχη. Οποιαδήποτε υπόνοια για τον οποιονδήποτε είναι λάσπη για το σύνολο του προσωπικού. Δεν έχει υπάρξει καμία μαύρη σελίδα στην ζωή μου. Αυτό μπορούν να το διαβεβαιώσουν συνάδελφοι και επιστήμονες που έχουν εργαστεί μαζί μου”, καταλήγει.

*Το GRTimes προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ωστόσο η επικοινωνία κατέστη ανέφικτη. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ