Αποσύρθηκε η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη για τα 45άρια

Αποσύρθηκε η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη για τα 45άρια

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Με βάση τη νέα ΚΥΑ για την παράταση αναστολής των δικαστηρίων, λόγω του κορωνοϊού, η δίκη για τις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και τις παράνομες συμβάσεις δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο ενώ η νέα δικάσιμος αναμένεται να προσδιοριστεί προσεχώς.

Αποσύρθηκε, λόγω κορωνοϊού, η δικάσιμος της δίκης με τους 8 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και οι αδελφοί Ψωμιάδη, για τις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων ύψους μέχρι 45 χιλιάδων ευρώ, τα λεγόμενα 45άρια, και τις παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Αρχικά προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 19 Μαΐου 2020 αλλά μετά τη δημοσίευση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και την παράταση αναστολής των δικαστηρίων η δίκη δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Ο αρμόδιος εισαγγελέας απέσυρε την υπόθεση ενώ η νέα δικάσιμος αναμένεται να προσδιοριστεί το προσεχές χρονικό διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης , ο πρώην γ. γραμματέας Δημήτρης Λευκόπουλος, ο διευθυντής και τέσσερις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης που κατηγορούνται για απιστία , ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση , κατά περίπτωση

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η υπόθεση έχει δύο σκέλη: Το πρώτο αφορά τις κατατμήσεις 456 έργων, συνολικής αξίας 15,4 εκατ. ευρώ που δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Και το δεύτερο έχει να κάνει με 83 συμβάσεις της Νομαρχίας, και μετέπειτα περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εργαζόμενους που εισέπραξαν παράνομα χρήματα, με ζημιά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το δημόσιο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ