Αποζημιώσεις για καταστηματάρχες και εργαζόμενους ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Αποζημιώσεις για καταστηματάρχες και εργαζόμενους ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης οδηγείται η συζήτηση για την αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη, μετά την ανάρτηση σχολίου από τον Αλέξη Τσίπρα στο οποίο κάνει λόγο για “κυβέρνηση αχρήστων” ζητώντας παράλληλα αποζημιώσεις για καταστηματάρχες και εργαζόμενους στο λιανεμπόριο. 

Συγκεκριμένα το σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής: 

Πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο.

Αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου «με σχέδιο» την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα. Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα.

Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων. Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα.

Για αυτό το λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο.

Η οργή του κόσμου, των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αθρόων απολύσεων, των καταστηματαρχών που παρά τα σωρευμένα χρέη ξόδεψαν από το υστέρημά τους για να προετοιμάσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, είναι εύλογη.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη.

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ