ΑΠΘ: Απειλές με κηδειόχαρτο και στον αντιπρύτανη, Αντρέα Γιαννακουδάκη-«Είναι τρομοκράτες» (VIDEO)

ΑΠΘ: Απειλές με κηδειόχαρτο και στον αντιπρύτανη, Αντρέα Γιαννακουδάκη-«Είναι τρομοκράτες» (VIDEO)

Πριν απειλήσουν με κηδειόχαρτα τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, οι γνωστοί… άγνωστοι είχαν ήδη «χτυπήσει» και κατά του εν ενεργεία αντιπρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Αντρέα Γιαννακουδάκη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το πράγμα, έχει συμβεί και σε εμένα στο παρελθόν», αποκάλυψε συγκεκριμένα ο ίδιος ο αντιπρύτανης, μιλώντας στο OPEN, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι τον έχουν απειλήσει με συνθήματα σε τοίχους, αλλά και «με ένα, μόνο, ευτυχώς, κηδειόχαρτο». Αυτό συνέβη, όπως είπε, πριν από δέκα και πλέον χρόνια, «όταν ήμουν πρόεδρος του τμήματος».

Μιλώντας για το συγκεκριμένο γεγονός, ο κ. Γιαννακουδάκης ανέφερε πως πρόκειται για «μία κατάσταση που επικρατεί τόσα χρόνια και δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, το πώς θα σταματήσει. Εδώ έχουμε κάτι συλλογικότητες, οι οποίες χαρακτηρίζονται και ως αντιεξουσιαστές, που προσπαθούν γενικά να επιβάλλουν την εξουσία τους με τον τρόμο. Για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι τρομοκράτες, κυριολεκτικά».

Στη συνέχεια, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ πρόσθεσε πως «φαίνεται ότι μετά από τόσα χρόνια ότι η δημοκρατία μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το πράγμα εύκολα», για να ολοκληρώσει λέγοντας ότι «θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου».

ΑΠΘ: Μετά το «Στέκι στο Βιολογικό», νέα κατάληψη πίσω από κτίριο του Χημικού (ΦΩΤΟ)

Σε νέα κατάληψη εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε κατάληψη πίσω από το κτίριο του Χημικού, λίγο πιο δίπλα από το «Στέκι στο Βιολογικό», όπου είχε γίνει η εκκένωση της 34χρονης κατάληψης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιχείρηση της εκκένωσης η οποία προκάλεσε κινητοποιήσεις και αντιδράσεις από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, απειλές για τη ζωή του δέχτηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Κινητοποίηση για την εκκένωση της κατάληψης στο Βιολογικό (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ-Αποκλειστικό: Φωτογραφίες -ντοκουμέντο από το «Στέκι στο Βιολογικό» μετά τη λήξη της 34χρονης κατάληψης

ΑΠΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών για την εκκένωση της κατάληψης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από 30 χρόνια (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top