ΑΠΘ: Δωρεά μικρογλυπτών για την εξέλιξη του ανθρώπου από τον ομότιμο καθηγητή Κ. Παπαδόπουλο

ΑΠΘ: Δωρεά μικρογλυπτών για την εξέλιξη του ανθρώπου από τον ομότιμο καθηγητή Κ. Παπαδόπουλο

Ο Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, είχε την ευγένεια να προσφέρει στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. σειρά μικρογλυπτών, που αφορούν στην εξέλιξη του ανθρώπου.

Με αφορμή την παράδοση των μικρογλυπτών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Παρασκευή (14/1) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Ιατρικής, στην οποία απεύθυναν χαιρετισμούς ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Θ.Ι. Δαρδαβέσης και ο Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Στ. Τριαρίδης, ενώ ο Ομ. Καθηγητής Κων. Παπαδόπουλος ανέπτυξε μία σύντομη εισήγηση για την εξέλιξη του ανθρώπου και έκανε αναφορά στο έργο που προσέφερε στη Σχολή, το οποίο χαρακτήρισε έργο ζωής.

Ακολούθησε τιμητική απονομή διπλωμάτων στον δωρητή κ. Κ. Παπαδόπουλο, καθώς και στον Επ. Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Άρη Κατσιλάκη για τη συνεισφορά του στην ανάδειξη των γλυπτών.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του έργου και στη συνέχεια δόθηκε μία μικρή δεξίωση.

Τα έργα που προσφέρθηκαν, τοποθετήθηκαν σε ειδικές προθήκες σε κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου Διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής.

Επισημαίνεται, ότι στη δημιουργία και την ανάδειξη των γλυπτών που φιλοτέχνησε ο Ομ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, συνεισέφεραν Καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, Θετικών Επιστημών και Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Τελευταία φορά σε αμφιθέατρο ο Δημήτρης Μάρδας (VIDEO)

Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ: Σταδιακή αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου της παραλλαγής Όμικρον

Κορωνοϊός: Γενετικός παράγοντας αυξάνει τον κίνδυνο για απώλεια όσφρησης και γεύσης

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου

Θεσσαλονίκη: Παράσυρση ηλικιωμένου ποδηλάτη στη Μοναστηρίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top