ΑΠΘ: Ένταση, σπρωξιές και πυρσοί – Το χρονικό (VIDEO)

ΑΠΘ: Ένταση, σπρωξιές και πυρσοί – Το χρονικό (VIDEO)

Ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταξύ των ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην πύλη απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς και δυνάμεων της αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν νωρίς το απόγευμα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ εγκαταστάθηκαν περιμετρικά του πανεπιστημίου και πραγματοποιούσαν, σε αρκετές περιπτώσεις, ελέγχους σε όσους επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός του.

Στόχος, έπειτα και από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις είναι να αποτραπούν τα κορωνοπάρτι που στήνονται με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα και να μην εισέλθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο campus, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Λίγη ώρα αργότερα επικράτησε μικρό ένταση όταν μικρή ομάδα τεσσάρων ατόμων πλησίασε τις δύναμης της αστυνομίας που βρισκόταν στην πύλη της Φιλοσοφικής και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Οι αστυνομικοί αρχικά ήταν να προχωρήσουν σε προσαγωγή τους, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πύλη του ΑΠΘ που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Για αρκετή ώρα φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛΑΣ, των δημοσιογράφων και των Πρυτανικών Αρχών. Αστυνομικοί της ομάδας Ζ και ΔΙΑΣ βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ επικράτησε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των συγκεντρωμένων.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν ένα άτομο που συμμετείχε στη συγκέντρωση ξεκίνησε να φωνάζει πως είναι δημοσιογράφος και ότι αστυνομικός της ομάδας Ζ τον έπιασε από το λαιμό. Τα αίματα άναψαν γρήγορα και επικράτησε αναταραχή μέχρι να αποχωρήσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Τα άτομα βγήκαν στο οδόστρωμα και έσπρωξαν κάδους απορριμμάτων.

Μόλις η δίκυκλη αστυνομία απομακρύνθηκε από το σημείο τα πνεύματα ηρέμησαν. Την ίδια ώρα μέλη Φοιτητικών Συλλόγων και κάποιοι εργαζόμενοι του Ιδρύματος έφτασαν στο ΑΠΘ και ζήτησαν από την αστυνομία να αποχωρήσει.

Τόνισαν δε, πως ουδεμία σχέση έχουν τα κορωνοπάρτι με τους φοιτητικούς συλλόγους, το φοιτητικό κίνημα και την λειτουργία του Πανεπιστημίου και πως η παρουσία των αστυνομικών στο ΑΠΘ εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Λίγη ώρα αργότερα τα άτομα κινήθηκαν εντός του ΑΠΘ, έφτασαν στην είσοδο της παλιάς Φιλοσοφικής σχολής, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και άναψαν πυρσούς.

Στη συνέχεια κινήθηκαν με πορεία εντός του campus φτάνοντας στην πρυτανεία. Μάλιστα, φεύγοντας είπαν προς στους αστυνομικούς γελώντας ότι “πάμε για κορωνοπάρτι”.

Διαβάστε σχετικά:

Σε αστυνομικό κλοιό και σήμερα το ΑΠΘ – Συγκεντρωμένα άτομα στο σημείο(ΦΩΤΟ/VIDEO)

ΑΠΘ: Ένταση μεταξύ αστυνομίας και συγκεντρωμένων (ΦΩΤΟ/ VIDEO)

ΤΩΡΑ: Άναψαν πυρσούς έξω από το ΑΠΘ – Παραμένουν απέναντι τα ΜΑΤ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ