ΑΠΘ: Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για το συμβούλιο διοίκησης-Ποιες οι πιθανότητες να πάμε σε δεύτερες εκλογές

ΑΠΘ: Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για το συμβούλιο διοίκησης-Ποιες οι πιθανότητες να πάμε σε δεύτερες εκλογές

Οι εκλογές για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΑΠΘ ολοκληρώθηκαν, όμως τα αποτελέσματα επιδέχονται διάφορες αναγνώσεις. Να θυμίσουμε ότι οι εκλογείς ψήφιζαν με το σύστημα της ταξινομικής ψήφου, σύμφωνα με το οποίο μπορεί κανείς να ψηφίσει από έναν έως έξι υποψηφίους με σειρά προτεραιότητας, όπου κάθε ψήφος έχει διαφορετική βαρύτητα.

Το GRTimes επιχειρεί να αναδείξει σήμερα, την κατάταξη όπως αυτή διαμορφώθηκε με βάση τις πρώτες προτιμήσεις των ψηφοφόρων, που είναι μάλλον είναι και η ασφαλέστερη, διότι με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτονται οι πραγματικές δυνάμεις που είχε πίσω του κάθε υποψήφιος. Σύμφωνα με αυτή τη λογική λοιπόν, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Α/Α Υποψήφιοι Πρώτες ψήφοι
1 Στυλιανίδης Ευστράτιος 259
2 Φείδας Χαράλαμπος 203
3 Αναστασιάδης Κυριάκος 179
4 Ζαρωτιάδης Γρηγόριος 155
5 Αποστολίδης Απόστολος 151
6 Σεφερλής Παναγιώτης 112
7 Ζιάκα Αγγελική 84
8 Θανούλη Ελευθερία 52
9 Παπαδοπούλου Τριανταφυλλιά 52
10 Ζωγραφίδης Γεώργιος 51
11 Λιτσαρδάκης Γεώργιος 42
12 Κίτση Αικατερίνη 40
13 Κούγκολος Αθανάσιος 28
14 Παπαδέλης Γεώργιος 22
15 Πατσαλάς Παναγιώτης 12

Βάσει της ταξινομικής ψήφου, εξελέγησαν τελικά, με αυτή τη σειρά, οι Στυλιανίδης, Φείδας, Ζαρωτιάδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης και Ζωγραφίδης. Με αυτή τη σύνθεση, το σώμα οδηγείται στο να εκλέξει Πρύτανη τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δυο νυν αντιπρυτάνεις, Ε. Στυλιανίδης και Χ. Φείδας, επιχειρούν να συγκεντρώσουν τη στήριξη άλλων τριών τουλάχιστον εκλεγμένων μελών ο καθένας. Και ο μεν Ε. Στυλιανίδης ήρθε πρώτος, αλλά εξελέγη μόνος του, ο δε Χ. Φείδας δεύτερος, αλλά εξέλεξε άλλο ένα μέλος της δικής του (αφανούς)-σύμφωνα με πληροφορίες- ομάδας, ήτοι τον Γ. Ζωγραφίδη.

Διότι, με εξαίρεση το «σχήμα» των πέντε, που κατέβαινε ανοικτά υπό τον Πρόεδρο της Ιατρικής Κ. Αναστασιάδη, μπορεί οι υποψήφιοι να λέγανε ότι κατέβαιναν μόνοι τους στις εκλογές αυτές, όμως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν πως ο Χ. Φείδας συνέπλεε με τον Γ. Ζωγραφίδη από τη Φιλοσοφική και τον Γ. Παπαδέλη από τη Σχολή Καλών Τεχνών, ο δε Γ. Ζαρωτιάδης με την Α. Ζιάκα από τη Θεολογική και τον Α. Κούγκολο από την Πολυτεχνική.

Ο Ε. Στυλιανίδης σύμφωνα με πληροφορίες και όπως αποκαλύφθηκε στήριξε σε κάποιο βαθμό τον Α. Αποστολίδη από τη Γεωπονοδασολογική, ο οποίος, όμως, συνέλεξε ψήφους από ένα ευρύ φάσμα Τμημάτων, ακόμη και από τον ίδιο τον Π. Σεφερλή, που κατέβαινε απέναντι στον Ε. Στυλιανίδη.

Από άποψη των πραγματικών δυνάμεων, συνεπώς, που έχει πίσω του κάθε πρυτανεύσιμος υποψήφιος, δηλαδή κάθε υποψήφιος σύμβουλος που δήλωνε εκ των προτέρων πως θα διεκδικήσει την Πρυτανεία, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και βρίσκονται σε απόλυτη δυσαρμονία με τα μέλη που εξελέγησαν τελικά, καθώς ο Αναστασιάδης έχει πίσω του 335 πρώτες ψήφους που στήριξαν το «σχήμα» του και έρχεται πρώτος, ο Φείδας 276 που στήριξαν την δική του ομάδα και έρχεται δεύτερος, ο Ζαρωτιάδης 267 και έρχεται τρίτος, ο Στυλιανίδης 259 και έρχεται τέταρτος και ο Σεφερλής 112 και έρχεται τελευταίος.

Αυτές είναι οι δυνάμεις του Πανεπιστημίου που εκπροσωπούν οι εκλεγέντες πρυτανεύσιμοι σύμβουλοι Αναστασιάδης, Φείδας, Ζαρωτιάδης και Στυλιανίδης, με τις οποίες θα κληθούν, ενδεχομένως, να κατέβουν σε δεύτερες εκλογές, αν η διαδικασία για την εκλογή Πρύτανη αποβεί άκαρπη σε αυτό το γύρο, κάτι που δεν πρέπει να αποκλείεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top