ΑΠΘ-Κορωνοϊός: Ενδιαφέρον από Γερμανία για τη μεθοδολογία ανάλυσης λυμάτων

ΑΠΘ-Κορωνοϊός: Ενδιαφέρον από Γερμανία για τη μεθοδολογία ανάλυσης λυμάτων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σκοπό να ενημερωθεί για την πρωτοποριακή μεθοδολογία που ανέπτυξε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ανάλυση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού μέσω των λυμάτων της πόλης, επισκέφθηκε την Πρυτανεία του ΑΠΘ, ο γερμανός βουλευτής του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Βερολίνου, Christian Goiny συνοδευόμενος από τον πρ. διευθυντή του Ινστιτούτου Γκαίτε, Peter Panes.

Στο πλαίσιο αυτό και κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Νίκο Παπαϊωάννου, ο γερμανός βουλευτής, εξέφρασε το ενδιαφέρον για μεταφορά της συγκεκριμένης μεθοδολογίας που ανέπτυξε η ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ, στα λύματα της πόλης του Βερολίνου.

Στη συνάντηση του κ. Παπαϊωάννου με τον γερμανό βουλευτή και την ενεργή συμμετοχή του Θοδωρή Καραπάντσιου από το Τμήμα Χημείας, συζητήθηκε η πρόταση του ΑΠΘ για την οργάνωση μιας αντίστοιχης προσπάθειας επιδημιολογίας λυμάτων στο Βερολίνο, δίνοντας έμφαση στη σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισης, καθώς και σε άλλους άξονες κοινών δραστηριοτήτων και συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βερολίνου όπου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μπορεί να συνδράμει με επιστημονικό προσωπικό και γνώσεις.

«Τέτοιου είδους συναντήσεις και συνεργασίες αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο, σε διεθνές επίπεδο, την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου μας, την ποιότητα της έρευνας που διεξάγεται εντός του, καθώς και την υψηλή κατάρτιση των ανθρώπων του Αριστοτελείου» σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ μετά το τέλος της συνάντησης με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ