ΑΠΘ: Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το Στέκι στο Βιολογικό (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το Στέκι στο Βιολογικό (ΦΩΤΟ)

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα (19/4) με αφορμή τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μετατροπή της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», σε βιβλιοθήκη.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια, όταν και ομάδες διαδηλωτών επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο των εργασιών και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα και σήμερα με πολλές δυνάμεις της αστυνομίας να βρίσκονται τόσο εντός όσο και περιμετρικά του πανεπιστημίου.

Την ίδια στιγμή οι εργασίες στην πρώην κατάληψη προχωρούν κανονικά με γκρέμισμα μεσοτοιχιών και απομάκρυνση των μπάζων, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει το κυρίως έργο της διαμόρφωσης του χώρου ως βιβλιοθήκη.

Την επανέναρξη των εργασιών στην πρώην κατάληψη ανέδειξε χθες πρώτο το GRTimes.gr, που βρέθηκε στο σημείο μεταφέροντας όλες τις πληροφορίες για τη κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης που σύμφωνα με τις αρχές του Ιδρύματος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες χιλιάδων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η παρούσα φάση για τον καθαρισμό του χώρου θα διαρκέσει περίπου 10 μέρες, ενώ στη συνέχεια άλλη εργολαβία θα αναλάβει το κυρίως έργο της κατασκευής της βιβλιοθήκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια και χρήση χημικών στο ΑΠΘ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με χημικά μέσα στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Έκρυθμη η κατάσταση-ΜΑΤ στο campus και συγκέντρωση ατόμων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Προχωρά και πάλι η κατασκευή βιβλιοθήκης στην πρώην κατάληψη “Στέκι στο Βιολογικό” (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top