ΑΠΘ: Ψήφισμα Συμπαράστασης στις Γυναίκες του Ιράν

ΑΠΘ: Ψήφισμα Συμπαράστασης στις Γυναίκες του Ιράν

Ψήφισμα Συμπαράστασης για τις Γυναίκες του Ιράν απέστειλε το Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων των ΑΕΙ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Το ψήφισμα αναλυτικά:

«Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία τις πρωτοφανείς οργισμένες διαμαρτυρίες στο Ιράν, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη στην Τεχεράνη από άντρες της θρησκευτικής αστυνομίας. Το “σφάλμα” που της στοίχισε τη ζωή ήταν ότι φορούσε με λάθος τρόπο τo χιτζάμπ της.

Ως Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων των ΑΕΙ στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών του Ιράν και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά τους, για να αποτινάξουν τους περιορισμούς και τις διακρίσεις που υφίστανται λόγω του φύλου τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση κάθε μορφής ηθικοθρησκευτικού ελέγχου, κρατικής καταστολής και σεξιστικής βίας σε βάρος των θηλυκών σωμάτων εκ μέρους της ιρανικής κυβέρνησης.

Ως Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων των ΑΕΙ υποστηρίζουμε τους διαθεματικούς αγώνες για τη δικαιωματική ισότητα στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία και επιδιώκουμε την άρση των διακρίσεων με βάση το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά του φύλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας από τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Το 4ο Balkan Forum, αφιερωμένο στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Στον γενετιστή Σβάντε Πάαμπο το Νόμπελ Ιατρικής 2022

Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Τι βρέθηκε στο κινητό κατηγορούμενου–Σε κατάσταση σοκ η νεαρή τουρίστρια

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top