ΑΠΘ: Τελευταία φορά σε αμφιθέατρο ο Δημήτρης Μάρδας (VIDEO)

ΑΠΘ: Τελευταία φορά σε αμφιθέατρο ο Δημήτρης Μάρδας (VIDEO)

Την τελευταία του παρουσία σε αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε χθες το βράδυ (20/1) ο καθηγητής Δημήτρης Μάρδας. 

Ο διατελέσας και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνταξιοδοτείται και χθες το βράδυ είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους φοιτητές του σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα κατά την παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου του με τίτλο: «2015: Το Ημερολόγιο του Τρόμου».

«Στα αμφιθέατρα δεν πρόκειται να ξαναμπώ, απλά στο επόμενο εξάμηνο θα είμαι στο Πανεπιστήμιο, και θα διδάσκω σε αίθουσες καθώς θα έχω μαθήματα επιλογής. Οπότε είστε η τελευταία φουρνιά από φοιτητές που βλέπω στο αμφιθέατρο. Σε αυτό το Πανεπιστήμιο υπηρέτησα 40 χρόνια και με ένα γρήγορο υπολογισμό που κάναμε χθες, πρέπει να πέρασαν από τα χέρια μου 20.100 φοιτητές, όχι μόνο σε αυτό το Πανεπιστήμιο, αλλά και σε διάφορα άλλα όπου έχω διδάξει» τόνισε αρχικά στους φοιτητές του ο Δ. Μάρδας.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς αυτούς πρόσθεσε πως «όταν αρχίσετε να παίζετε με πραγματικά “πυρά”, κάποιοι θα με θυμηθείτε και κάποιοι θα γελάσετε. Όταν κάποια φορά ρωτήθηκε ο Αϊνστάιν ποια είναι η ταχύτητα του φωτός, δεν απάντησε, δεν θυμόταν. Και είπε: «αυτά είναι γραμμένα στα βιβλία. Δεν χρειάζεται να το ξέρω απ’ έξω. Εκείνο, όμως, που είπε ήταν ότι «δουλειά μας είναι να ασκούμε τα μυαλά των φοιτητών έτσι ώστε να σκέπτονται. Αυτό ήταν η δουλειά μας όλα αυτά τα χρόνια. Και μπορώ να πω στους δικούς μου φοιτητές, όταν σας έλεγα, αναπτύξτε αυτόν τον «διαστροφικό» τρόπο σκέψης που χρειάζεται για να καταλάβετε κάποια πράγματα και σας έκανα και κάποιες ερωτησούλες πονηρές για να σας βάλω να δουλέψει το μυαλό σας και έβαζα και σχήματα τα οποία σας κούρασαν…

Όλα αυτά έγιναν μόνο για να καταλάβετε ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος σκέψης, ο οποίος φέρνει κάποια δεδομένα, κάποιους περιορισμούς. Και αυτόν τον τρόπο σκέψης τον βάζετε στο μυαλό σας και βγάζετε κάποια αποτελέσματα από μόνοι σας. Έτοιμες συνταγές δεν υπάρχουν. Αυτές θα τις φτιάξετε εσείς. Παίρνοντας ως δεδομένους τους περιορισμούς που θα αντιμετωπίζετε τελικά θα φτάσετε σε ένα αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top