AΠΘ: Ξαναρχίζουν οι εργασίες για τη βιβλιοθήκη στη ΣΘΕ, παρουσία αστυνομίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

AΠΘ: Ξαναρχίζουν οι εργασίες για τη βιβλιοθήκη στη ΣΘΕ, παρουσία αστυνομίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί, παρουσία της αστυνομίας, οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Αποκλειστικό ρεπορτάζ του GRTimes

Μετά από μία παύση αρκετών ημερών και έπειτα από τις σκηνές έντασης πού δημιουργήθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του Ιδρύματος, άρχισαν εκ νέου σήμερα (25/5) οι εργασίες για τη κατασκευή της βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών, στον χώρο που μεταξύ άλλων βρισκόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTIimes, οι συγκεκριμένες εργασίες που ξεκινούν σήμερα αφορούν την πρώτη φάση του έργου και την υλοποίηση κάποιων πρόδρομων εργασιών, προκειμένου στη συνέχεια νέα εργολαβία να αναλάβει την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη φάση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μέρες, διάστημα κατά το οποίο επίσης αναμένεται, ο χώρος να φυλάσσεται διαρκώς από τις αστυνομικές δυνάμεις που θα τον προστατεύσουν από τυχόν δολιοφθορές, όπως συνέβη και το προηγούμενο διάστημα που ομάδα αγνώστων είχε εισβάλει με βαριοπούλες καταστρέφοντας τοιχοποιίες και σπάζοντας τζάμια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Πλέον μετά και τη φημολογούμενη παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τις ξεκάθαρες δηλώσεις για την ολοκλήρωση του έργου, ο χώρος αναμένεται να φυλάσσεται από την αστυνομία για όσο διάστημα χρειαστεί.

Την ίδια στιγμή ανησυχία για νέες εντάσεις προκαλούν οι πληροφορίες για συνελεύσεις-συγκεντρώσεις φοιτητών που είναι προγραμματισμένες να γίνουν το απόγευμα στον χώρο της ΣθΕ.

Τονίζεται ακόμη, ότι εξακολουθεί να αποτελεί «κόκκινο πανί» για μερίδα φοιτητών, η άφιξη των στελεχών της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που αναμένεται να εγκατασταθούν στο ΑΠΘ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαδικτυακά τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας, λόγω των έργων στη βιβλιοθήκη

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς είναι σε εξέλιξη από το πρωί, παρουσία της αστυνομίας, οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογίας, «λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022».

Λόγω της αναστολής των μαθημάτων δια ζώσης, τα μαθήματα, όπου είναι εφικτό θα γίνουν διαδικτυακά.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη ανακοίνωση, το Τμήμα Γεωλογίας ανέφερε ότι αποφασίζει την αναστολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στους χώρους του, όταν υπάρχει “συστηματική παρουσία Δημόσιας Δύναμης μέσα ή έξω από τα κτίρια της ΣΘΕ”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογίας: 

Μετάπτωση σε διδασκαλία εξ΄αποστάσεως κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, σήμερα Τετάρτη 25/5/2021

Αγαπητοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπ. διδάκτορες, και συνάδελφοι, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ, και λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022. Με δεδομένο ότι αυτή η ενημέρωση γίνεται πρίν από την έναρξη των μαθημάτων, παρακαλώ όπως το σύνολο των θεωρητικών παραδόσεων, καθώς και για όσα υποχρεωτικά εργαστήρια αυτό είναι εφικτό, διδαχθούνε από απόσταση, λόγω των έκτακτων και εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη ΣΘΕ. Οι διδάσκοντες θα αποστείλουν άμεσα συνδέσμους διδασκαλίας μέσα από το σύστημα e-learning, ή όποιο άλλο πρόσφορο μέσο χρησιμοποιούν. Για όσα εργαστήρια δεν είναι εφικτή η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία τους, θα πρέπει να αναπληρωθούν στο διάστημα των πρώτων 2 εβδομάδων του Ιουνίου, πρίν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης πιθανότατα θα διαρκέσουν περισσότερες από μία ημέρες, παρακαλώ να θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανό η ίδια οδηγία να σας σταλεί αύριο (26/5) και την Παρασκευή (27/5). Νεότερη ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες θα σας σταλεί αύριο το πρωί.

Yπενθυμίζω ότι οι ασκήσεις πεδίου που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 αυτές ημέρες (π.χ. Χαρτογραφήσεις Πεδίου 3ου έτους που είναι σε εξέλιξη, Άσκηση Τεχν. Σεισμολογίας στις 27/5, κλπ.) σε χώρους εκτός του κτιριακού συμπλέγματος της ΣΘΕ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Επιπλέον, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Τμήματος θα υλοποιηθούν κανονικά, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που υπάρξει κάποια έκρυθμη κατάσταση μέσα ή έξω από τη ΣΘΕ, οπότε και θα σας σταλεί νέα οδηγία για πλήρη διακοπή κάθε δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, καλούνται οι συνάδελφοι να δράσουν με κύριο κριτήριο την ασφάλεια του προσωπικού (εργαζομένων, υπ. διδακτόρων, ερευνητών, κλπ.) και των υποδομών του Τμήματος που βρίσκονται στα κτίρια της ΣΘΕ.

 Με εκτίμηση

Κ.Παπαζάχος

Πρόεδρος Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Εντοπίστηκαν 11 βόμβες μολότοφ κοντά στη ΣΘΕ (ΦΩΤΟ)

ΑΠΘ: Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τα επεισόδια

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στην αστυνομική παρουσία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για πλημμελήματα στους δύο συλληφθέντες του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

«Καζάνι που βράζει» και σήμερα το ΑΠΘ – Στον χώρο της βιβλιοθήκης ο Πρύτανης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ

ΕΛΑΣ: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πορεία για ΑΠΘ: Φωτιά σε κάδους σε Αγ. Δημητρίου και Ιασωνίδου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Μια προσαγωγή έξω από την Πρυτανεία (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top