ΑΠΘ: Υπογραφή Κοινής Δήλωσης για εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία

ΑΠΘ: Υπογραφή Κοινής Δήλωσης για εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως πρωτοπόρο ίδρυμα σε θέματα αειφορίας, συμμετέχει ενεργά στην καλλιέργεια μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης για την άμεση υλοποίηση της Ατζέντας του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αλλά και ειδικότερα για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών στο πλαίσιο των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals, SDGs), όπως αυτοί υιοθετήθηκαν το 2015 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Ευστράτιος Στυλιανίδης, σε ανάρτηση του, τονίζοντας παράλληλα πως οι 17 παραπάνω στόχοι, εστιάζουν στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα, στη διασφάλιση της «υγείας» του πλανήτη μας, σε δίκαιες και ανθεκτικές κοινωνίες και σε ευημερούσες οικονομίες.

Όπως αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης, το Πανεπιστήμιο, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου, συνυπέγραψε, μαζί με 57 ακόμη κορυφαία Πανεπιστήμια από 30 χώρες, Κοινή Δήλωση, με την οποία ζητείται ταχεία δράση για έναν πιο βιώσιμο κόσμο. 

“Στην Κοινή Δήλωση, επιβεβαιώθηκε η δέσμευσή των ιδρυμάτων να συνεργαστούν με σκοπό τη βελτίωση της ζωής και των προοπτικών όλων των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη για ένα κοινό όραμα μέσω της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας” καταλήγει ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Η Κοινή Δήλωση ανακοινώθηκε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Zhejiang της Κίνας και μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ