Αραμπατζή: Ιστορική ευκαιρία το αναπτυξιακό «πακέτο» της ΕΕ

Αραμπατζή: Ιστορική ευκαιρία το αναπτυξιακό «πακέτο» της ΕΕ

Ως μία ιστορική ευκαιρία για τον αγροδιατροφικό τομέα χαρακτήρισε το αναπτυξιακό «πακέτο» που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, η κ. Αραμπατζή έκανε λόγο για πολύ μεγάλη ευκαιρία να επαναθεμελιωποιηθεί ο πρωτογενής τομέας και αναφέρθηκε ειδικά σε τομείς όπως η αυξημένη παραγωγικότητα, η ισχυρότερη εξωστρέφεια, η ψηφιοποίηση, η σύνδεση με τη μεταποίηση, η ποιότητα, η πιστοποίηση, η καινοτομία, τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα συλλογικά σχήματα για επίτευξη οικονομιών κλίμακας και η αύξηση της διαπραγματευτικής ισχύος στις αγορές.

«Σ’ αυτήν τη μεγάλη εικόνα προσθέτουμε -και με το παρόν νομοσχέδιο- πολλές νέες ψηφίδες, τις ουσιαστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του ολοκληρωμένου σχεδίου που εφαρμόζουμε από την πρώτη ημέρα μας στο υπουργείο» είπε η υφυπουργός. Στη συνέχεια μίλησε για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων», που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος « …διέβλεψε εγκαίρως την κρισιμότητα αυτού του ζητήματος και έδωσε ρητές κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας».

Με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου, η κ. Αραμπατζή εξήγησε ότι για πρώτη φορά «νομοθετείται τέτοια αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου σε βάρος των “ελληνοποιητών”, -τα προϊόντα ΠΟΠ- ΠΓΕ-ΕΠΙΠ- ο εθνικός αυτός αγροτικός μας πλούτος τυγχάνει τέτοιας ποινικής προστασίας, οι “ελληνοποιητές” απειλούνται με αφαίρεση της άδειας ΠΟΠ, ενώ μπορούν να “βγουν στα μανταλάκια” με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα, υπάρχει ποινική προστασία της φήμης της χώρας στο εξωτερικό, ο σφετερισμός της επισήμανσης, η απάτη για την ταυτότητα αποκτούν τέτοια απαξία και οι παραβάτες απειλούνται με ποινές φυλάκισης έως 5 έτη, σωρευτικά με χρηματική ποινή και πρόστιμα που μπορούν να ξεπεράσουν τις 600.000 ευρώ και να εξισωθούν με όσα αποκόμισαν, αισχροκερδώντας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ