Άρχισαν στο Πανόραμα οι εργασίες απομάκρυνσης των άρρωστων πεύκων

Άρχισαν στο Πανόραμα οι εργασίες απομάκρυνσης των άρρωστων πεύκων

Ειδικά συνεργεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, άρχισαν σήμερα τις εργασίες υλοτόμησης των άρρωστων, από το φλοιοφάγο έντομο, πεύκων, στον λόφο Ανάληψης στο Πανόραμα.

Ο δήμαρχος Ιγάντιος Καϊτετζίδης, πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία και επιθεώρηση συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Μπαμπαράτσα και επιστημονικό προσωπικό του δήμου και επέβλεψε από κοντά την έναρξη της κοπής των περίπου 250 προσβεβλημένων δένδρων στην περιοχή του λόφου.

Τα συνεργεία του δήμου εφοδιασμένα με καλαθοφόρα οχήματα που χρησιμοποιούν γερανούς και ειδικές άρπαγες εντοπίζουν και κόβουν τα άρρωστα δένδρα στα σημεία που χρήζουν άμεσης επέμβασης κατόπιν υποδείξεων των ειδικών γεωπόνων που συμμετέχουν στις εργασίες.

Τα δασικά προϊόντα που θα προέλθουν από την υλοτόμηση θα διανεμηθούν δωρεάν ως καυσόξυλα σε δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δράση αναλαμβάνει ο δήμος και για το Σέιχ Σού, παρόλο που τυπικά, ως δημόσια έκταση, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.
«Ξεκινήσαμε ήδη τις εργασίες γιατί το δάσος δεν μπορεί να περιμένει. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές μας ως δήμος, γιατί αυτός ο πνεύμονας πρασίνου θα πρέπει πάση θυσία να προστατευτεί και γιατί μας αφορά και ανήκει σε όλους» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τονίζοντας ότι ο δήμος προκειμένου να κερδίσει την κούρσα του χρόνου απέναντι στο φαινόμενο μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ανάληψη, θα συνεχίσει σε άλλες περιοχές στο δάσος του Σέιχ Σου, στα Πλατανάκια, στο Ηρώον Πανοράματος και σε άλλες δημοτικές εκτάσεις στα όρια του δήμου.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας υπό την προεδρία του Λάζαρου Κυρίζογλου, τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη –ο οποίος απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Θεσσαλονίκης- εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος και Πυλαίας, Γιώργος Μπαμπαράτσας.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε παρουσία όλων των δημάρχων –νεοεκλεγέντων και νυν – ο κ. Μπαμπαράτσας μετέφερε την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας – Χορτιάτη καθώς και τη βούληση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, να προχωρήσουν τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες οι αναθέσεις έργου σε τεχνικές εταιρείες, προκειμένου να επιτευχθεί αισίως η αντιμετώπιση του φαινομένου που απειλεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top