Άρχισαν τα «όργανα» για το Flyover : Απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στην Κ. Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

Άρχισαν τα «όργανα» για το Flyover : Απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στην Κ. Καραμανλή (ΦΩΤΟ)

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων σήμερα στην λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πληροφορήθηκαν από την Τροχαία με έγγραφο πως το παρκάρισμα στον συγκεκριμένο δρόμο θα απαγορευτεί, λόγω των μέτρων για το Fly Over.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Παρκάρισμα στην Κωνσταντίνου Καραμανλή μόλις αρχίσουν τα έργα για το Flyover τέλος! Αυτό ενημερώνει ενημερωτικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης το οποίο διανεμήθηκε σήμερα σε αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στον συγκεκριμένο δρόμο, στον οποίο μάλιστα τοποθετήθηκε και κορδέλα από το ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων της Θεσσαλονίκης, που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που θα επιφέρουν οι εργασίες κατασκευής του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover), η εν λόγω οδός έχει ενταχθεί σε Ειδικό Σχέδιο Εντατικής Τροχονομικής Αστυνόμευσης.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια και όπως εξηγεί το έγγραφο, ότι τα οχήματα δεν θα πρέπει να σταθμεύουν στον συγκεκριμένο δρόμο που θα αξιοποιείται ολόκληρος πλέον για την κυκλοφορία, ενώ επισημαίνεται πως όταν αρχίσει η κατασκευή του flyover, όλα τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται με γερανό και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η απαγόρευση στάθμευσης στον συγκεκριμένο δρόμο, είχε επιβληθεί και εν μέσω πανδημίας, όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε δημιουργήσει πιλοτικά έναν ποδηλατόδρομο για τον οποίο υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

Τότε κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής είδαν τις ούτως ή άλλως ανύπαρκτες διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, να μειώνονται και άλλο, με αποτέλεσμα να σπαταλούν χρόνο και καύσιμα προκειμένου να ψάξουν που θα παρκάρουν. Την ίδια στιγμή τα περισσότερα καταστήματα είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται.

Σε καθεστώς Ειδικού Σχεδίου Εντατικής Τροχονομικής Αστυνόμευσης, πρόκειται να μπουν και άλλοι κεντρικοί οδικοί άξονες και δρόμοι της Θεσσαλονίκης, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το παρκάρισμα όπως ενδεχομένως οι οδοί Εγνατία, Μοναστηρίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου, Τσιμισκή και Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται πως η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου του Flyover θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.00μμ, στη διάρκεια εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Porto Palace, ενώ για την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη έξω από το ξενοδοχείο, συγκέντρωση από πολίτες και συλλογικότητες που αντιδρούν στην κατασκευή του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Μετ’ εμποδίων η ενίσχυση της Τροχαίας για το Fly Over – Τι καταγγέλλει η ΕΑΥΘ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top