Αρνητικός ο Χρ. Σταϊκούρας στο αίτημα ιδιοκτητών ταξί για έκτακτη ενίσχυση

Αρνητικός ο Χρ. Σταϊκούρας στο αίτημα ιδιοκτητών ταξί για έκτακτη ενίσχυση

Αρνητικός εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας απέναντι στο αίτημα των ιδιοκτητών ταξί για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου πέραν των επιστρεπτέων προκαταβολών, όπως αυτό κατατέθηκε σήμερα στον ίδιο από τους εκπροσώπους των σωματείων ταξί, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμη Λεοντιάδη, ο οποίος μιλά στο GRTimes.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία με συμμετέχοντες τουλάχιστον 1.500 οδηγούς ταξί από σωματεία από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια τη Βουλή. Όπως αναφέρει ο κ. Λεοντιάδης στο GRTimes, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Μάκη Κασιδιάρη, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σήμερα, στις 11:30.

“Στη συνάντηση, παραθέσαμε τα αιτήματά μας, τα οποία κατατέθηκαν στη συνέχεια και στον Πρόεδρο της Βουλής. Ζητήθηκε από τον υπουργό έκτακτη οικονομική ενίσχυση πέραν των επιστρεπτέων προκαταβολών, σαν αυτή των ΚΤΕΛ, ώστε να επιδοτηθούμε για τα χαμένα δρομολόγια και τις χαμένες θέσεις μας. Την προκειμένη στιγμή ωστόσο ο υπουργός φάνηκε αρνητικός προς αυτήν την κατεύθυνση διότι όπως εξήγησε, η δεδομένη οικονομική κατάσταση δεν το επιτρέπει”, αναφέρει ο κ. Λεοντιάδης.

“Ίσως φτάσουμε και σε απεργία”

Εκτός από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ζητήθηκε και η αναστολή όλων των πληρωμών, η μείωση των τελών κυκλοφορίας και η διατήρηση της μείωσης του ΦΠΑ στο 13%.

“Σε όλα αυτά, είναι συζητήσιμος, αλλά στο κύριο αίτημα του κλάδου μας ήταν φανερά αρνητικός. Στη σύσκεψη υπήρξε ένταση και διαφωνία με τον υπουργό κυρίως από το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, διότι ο κλάδος μας σε σχέση με τις υπόλοιπες μεταφορές είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο”, περιγράφει.

Τις επόμενες ημέρες τα σωματεία πρόκειται να λάβουν αναλυτικές απαντήσεις σχετικά με την ικανοποίηση ή την απόρριψη των αιτημάτων τους, ωστόσο όπως αναφέρουν οι κινητοποιήσεις πρόκειται να κλιμακωθούν.

“Είμαστε σε συνεχή διάλογο με το Υπουργείο. Σε περίπτωση όμως που τα αιτήματά μας μείνουν αναπάντητα και δεν ικανοποιηθούν, ίσως να φτάσουμε και σε απεργία”, διαμηνύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγοί ταξί: «Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ