Αρραβώνας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς με κουμπάρο Μαγκριώτη

Αρραβώνας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέας Αριστεράς με κουμπάρο Μαγκριώτη

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νικολάου

Ο Γιάννης Μαγκριώτης κατάφερε να καθίσει στο ίδιο πάνελ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς με φόντο τις εκλογές της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΚΜ.

Μέσα από την “Κίνηση Προοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας” (δηλαδή του Γιάννη Μαγκριώτη) και στο πλαίσιο του Money Show πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Μαγκριώτης στον πρόλογό του η εκδήλωση έγινε με “μπροστάρηδες τους ανθρώπους του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών” “για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά”. Και όχι απλώς για τις εκλογές στην ΠΕΔΚΜ και της ΚΕΔΕ, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε.

Ουσιαστικά στόχος της εκδήλωσης ήταν η διατράνωση της στήριξης των υποψηφιοτήτων του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για την ΚΕΔΕ και του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για την ΠΕΔΚΜ.

Μεγάλος σταρ της βραδιάς ο Χάρης Δούκας που επιδιώκει να κοντραριστεί ευθέως με τον νυν πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμεπλοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, κάτι που έκανε και στην ομιλία του αναφέροντας το νέο κολυμβητήριο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης ως κακό παράδειγμα χρήσης πόρων από το ταμείο Ανάκαμψης.

Επιθετικός ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μυλόπουλος, χαρακτήρισε τους παριστάμενους “συναγωνιστές στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο” και τους κάλεσε να ενώσουν δυνάμεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας αναφέρθηκε στην ομιλία του κυρίως σε παραδείγματα παρεμβάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινωνικής κατοικίας και αστικών μεταφορών.


Πολλές φορές αναφέρθηκε το ζήτημα του flyover, και μια από αυτές ήταν όταν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα χαρακτήρισε απαράδεκτο να γίνονται έργα με μια ανακοίνωση πρωθυπουργού. Η ίδια ωστόσο στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της άσκησε κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι δεν ενίσχυσε το δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Τέλος έστειλε το μήνυμα πως η Νέα Αριστερά είναι πάντα υπέρ της αειφορίας και της βιωσιμότητας.

Ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με το κλασικό “έχω πάει” στυλ του, όταν άκουσε μομφές για το ότι η αυτοδιοίκηση δεν έκανε κάτι για να σταματήσει τον Flyover από την κα Πέρκα, δεν έχασε την ευκαιρία να πει πως ο Δήμος του ήταν ο πρώτος που είχε διατυπώσει επιφυλάξεις. Ο ίδιος μίλησε για άλλη μια φορά για οικονομικό, διοικητικό και θεσμικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρατισμό “που θα τον ζήλευε κι ο Ιωσήφ Στάλιν” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στις πρώτες σειρές των θεατών ξεχώριζαν ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»  Χρήστος Παπαστεργίου, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Χουρδάκης.

Ο Χάρης Δούκας συζητά με τον ανεξάρτητο βουλευτή Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Χουρδάκη, προερχόμενο από την Πλεύση Ελευθερίας

Σε γενικές γραμμές ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση με πλήθος κόσμου και ίσως στο μέλλον επαναληφθεί στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας των τριών κομμάτων.

Διαβάστε επίσης:

32ο Money Show: Καινοτόμες προσεγγίσεις στον τουρισμό από τον ΟΤΘ

Δημοσκόπηση Alco: Σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φεύγει προς Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Στο έλεος των διαρρηκτών η Καρδία – Δεν διστάζουν μπροστά σε κάμερες, συναγερμούς, σκυλιά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top