«Ας μην σκεφτόμαστε τα παιδιά όσο υπάρχουν κενά στον εμβολιασμό ενηλίκων»

«Ας μην σκεφτόμαστε τα παιδιά όσο υπάρχουν κενά στον εμβολιασμό ενηλίκων»

Στις μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό παιδιών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως τόνισε, ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό για τα παιδιά είναι μικρός και ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που είναι απαραίτητος.

Μάλιστα, όπως σημείωσε «ας μην σκεφτόμαστε τα παιδιά όσο υπάρχουν κενά στον εμβολιασμό των ενηλίκων» και συνέχισε λέγοντας ότι το κύριο βάρος για το χτίσιμο ανοσίας είναι οι ενήλικες.

«Ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό για τα παιδιά η είναι ως γνωστόν μικρός και ο στόχος του εμβολίου είναι διαφορετικός: Πρώτον τα παιδιά αποτελούν το 25% του πληθυσμού και δεύτερον θα μειώσει τη διασπορά στην κοινότητα». «Τα εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί έχουν δείξει καλή αποτελεσματικότητα. Μάλιστα στον Καναδά ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 12 – 15 ετών. Εντούτοις τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες. Αν και θα υπάρξει σύντομα δυνατότητα για τον εμβολιασμών των παιδιών, αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να γίνει. Το κύριο βάρος του τείχους προστασίας είναι στους ενήλικες» είπε.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ