Ασφυξία στη Θεσ/νίκη: Σοκ με 63 εισαγωγές Covid μόνο χθες στο Παπανικολάου

Ασφυξία στη Θεσ/νίκη: Σοκ με 63 εισαγωγές Covid μόνο χθες στο Παπανικολάου

Ακόμη μία πολύ δύσκολη εφημερία διάνυσε χτες το Γ.Ν. Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αφού τόσο οι εισαγωγές Covid όσο και οι non – Covid ήταν αυξημένες. Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος στο Παπανικολάου, Χρήστος Καραχρήστος, το νοσοκομείο αναγκάστηκε να ανοίξει και 5η κλινική για την περίθαλψη των περιστατικών Covid.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Αυξητική εξακολουθεί να είναι η τάση των εισαγωγών περιστατικών Covid και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes ο κ. Καραχρήστος, η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ήταν από τις δυσκολότερες, καθώς σημειώθηκαν 63 εισαγωγές Covid περιστατικών, αλλά και 75 non – Covid.

“Ανοίξαμε και 5η κλινική για να περιθάλψουμε τους Covid ασθενείς. Πρόκειται για την γαστρεντερολογική κλινική της οποίας τα περιστατικά μεταφέρθηκαν στην παθολογική. Κάποια κρεβάτια της 4ης ΜΕΘ που είχαν μείνει για non -covid περιστατικά ρίχτηκαν κι αυτά στη μάχη. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και το ανησυχητικό είναι ότι οι ασθενείς από εβδομάδα σε εβδομάδα ολοένα και αυξάνουν”, τονίζει.

“Δεν μπορούμε να στηριχθούμε στα self test”

Ο ίδιος τάσσεται αντίθετος με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων χωρίς στοχευμένα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη διαφωνία του σχετικά με τα self test.

“Χωρίς μέτρα είναι δώρον άδωρον. Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα και ο ιδιωτικός τομέας δεν βάζει πλάτη όσο θα θέλαμε. Δεν μπορούμε να στηριχθούμε στα self test, τα οποία είναι πιο αναξιόπιστα από τα rapid διότι ο ασθενής πρέπει αφενός να κάνει ορθά τη δειγματοληψία – διαδικασία αρκετά επίπονη ακόμη και όταν στο κάνουν άλλοι-, και αφετέρου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγει εσφαλμένο αποτέλεσμα, με τον πολίτη να επαναπαυτεί και να εφησυχάσει όντας ψευδώς αρνητικός. Έπειτα, ποιος διασφαλίζει ότι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, αυτό θα αναφερθεί στους αρμόδιους;”, τονίζει, ενώ προσθέτει: “και επιτέλους! Αρκετά πια με την ατομική ευθύνη. Δε μπορεί ακόμη και η διάγνωση να είναι αρμοδιότητα του πολίτη. Η ατομική ευθύνη υπάρχει, η κρατική λείπει”, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υγειονομικοί: Στα επίπεδα Νοέμβρη η Θεσσαλονίκη – Φόβοι για “εμπόλεμη κατάσταση” (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ