Ασυνείδητοι κάνουν BBQ σε καλύβα “εξοχικό” στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ)

Ασυνείδητοι κάνουν BBQ σε καλύβα “εξοχικό” στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ)

Φωτιά για να κάνουν μπάρμπεκιου, μέσα στο δάσος του Σέιχ Σου, βάζουν άγνωστοι, δίπλα μάλιστα από μια ξύλινη καλύβα την οποία έχουν επιπλώσει κιόλας. Ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς – Τι αναφέρουν καταγγελίες στο GRTimes.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης, Μαρία Σαμολαδά

Φωτιές για να ψήσουν, μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή του Σέιχ Σου, ανάβουν άγνωστοι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, ενώ δεν λείπουν και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους, μετά από τα “γλέντια” που κάνουν.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, τις οποίες έστειλαν αναγνώστες, το σημείο είναι ιδανικό για τέτοιου είδους δραστηριότητες, καθώς διαθέτει και καλύβα, την οποία μάλιστα έχουν επιπλώσει με πολυθρόνες, καρέκλες και τραπέζια. Πλην όμως πρόκειται για μια δασική έκταση που υποτίθεται ότι προστατεύεται και πιο συγκεκριμένα για μια περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα και ως εκ τούτου οι φωτιές απαγορεύονται “δια ροπάλου”.

Το σημείο αυτό, είναι πολύ κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, από το οποίο περνάνε πολύ συχνά δρομείς και επισκέπτες. Μέσα στην καλύβα – στην εξωτερική πλευρά της οποίας είναι εμφανής ένας καρβουνιασμένος τοίχος – “δεσπόζει” το πανό που άφησαν κάποιοι, ενδεχομένως για να κλείσουν το ανοιχτό παράθυρο και να περιορίσουν τον αέρα που μπαίνει στο εσωτερικό.

Η συγκεκριμένη “κατάληψη” δασικού χώρου και η πρόκληση φωτιάς, όπως αναφέρει μια από τις καταγγελίες που έφτασαν στο GRTimes.gr, έχει αναφερθεί στο δασαρχείο Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει μέριμνα για να σταματήσει το φαινόμενο.

Ποιοι λοιπόν ανάβουν φωτιές στο δάσος για να ψήσουν; Ποιοι ψήνουν εκεί, από τη στιγμή που υπάρχει lockdown εδώ και μήνες, με την ανάπαυλα του καλοκαιριού, περίοδο που απαγορεύεται η πρόκληση φωτιάς ούτως ή άλλως, λόγω της αντιπυρικής περιόδου; Ποιοι μετέτρεψαν σε “εξοχικό” την καλύβα και για ποιους λόγους βρίσκεται αυτή στο δάσος; Ποιος θα δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν οι καταγγέλλοντες.

Το GRTimes απευθύνθηκε στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης – οι υπεύθυνοι ωστόσο απουσίαζαν τη στιγμή σύνταξης του ρεπορτάζ – αλλά και στον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεσμεύτηκε να το δει άμεσα με αυτοψία στην περιοχή.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top