Αθήνα: Διευκρινίσεις Ταχιάου για την γραμμή 4

Αθήνα: Διευκρινίσεις Ταχιάου για την γραμμή 4

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Με ανάρτησή στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Νίκος Ταχιάος διευκρίνισε όλα όσα ισχύουν αναφορικά με την έναρξη των έργων που αφορούν την Γραμμή 4.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του, ο κ. Ταχιάος αναφέρει:

Την Πέμπτη το πρωί, καλεσμένος της ΕΡΤ-1 επιβεβαίωσα το ρεπορτάζ ότι μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινούν οι εργασίες που αφορούν την κατασκευή της Γραμμής 4 και πως οι Αθηναίοι θα δουν μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, νέα εργοτάξια στην πόλη.

Λίγες ώρες αργότερα, στα ειδησεογραφικά sites διάβαζα κάτι διαφορετικό, ότι στις αρχές του 2022 θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες του μετρό.
Θέλω να ξεκαθαρίσω την πραγματικότητα:

Η διοίκηση μίας των εταιριών της κοινοπραξίας που έχει ανακηρυχθεί ως προσωρινός ανάδοχος του κυρίως έργου της κατασκευής, έδωσε συνέντευξη τύπου για εταιρικούς σκοπούς και στον χρόνο εκείνο, εκτίμησε ότι τοποθετείται η εγκατάσταση των δικών της εργοταξίων, εφόσον όλα προχωρήσουν -δεν διαφαίνεται κάτι άλλο- κατ’ ευχήν.

Δεν υπάρχει καμία ανακρίβεια ένθεν κακείθεν. Αναφερθήκαμε σε δύο διαφορετικά χρονικά ορόσημα:

Για την πόλη, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως αφού στις 29 Μαρτίου αναμένουμε να ολοκληρώσουμε την υπογραφή μιας άλλης σύμβασης, αυτής των προδρόμων εργασιών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του έργου.
Έτσι στα πρώτα εργοτάξια, την ανάπτυξη των οποίων θα δουν οι Αθηναίοι, θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές τομές, οι σωστικές ανασκαφές και οι μετατοπίσεις των δικτύων, ώστε όλοι οι χώροι στους οποίους θα δημιουργηθούν φρέατα και σταθμοί του μετρό, να αποδοθούν «ελεύθεροι βαρών» στον κυρίως κατασκευαστή, στον προγραμματισμένο χρόνο.

Πολύ πριν το καλοκαίρι λοιπόν και όχι το 2022, όπως κακώς μεταφέρθηκε, η έναρξη των έργων της Γραμμής 4.

Δείτε την ανάρτηση του προέδρου της “Αττικό Μετρό”:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top