Αθήνα: Εννέα προσαγωγές φεμινιστριών στην πλατεία Συντάγματος (ΦΩΤΟ)

Αθήνα: Εννέα προσαγωγές φεμινιστριών στην πλατεία Συντάγματος (ΦΩΤΟ)

Στις προσαγωγές εννέα γυναικών, μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη πλατεία Συντάγματος προχώρησε σήμερα η αστυνομία, λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους οι γυναίκες σήκωσαν πανό με αναφορά στην παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. 

“Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κρατούσαμε όλες τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Όταν ζητήσαμε από τους αστυνομικούς να μας εξηγήσουν το λόγο που μας προσαγάγουν, δεν μας έδωσαν καμιά εξήγηση. Μας οδηγούν τώρα στο τμήμα με αστυνομικά βαν, ανά τριάδες και τετράδες αφού αρχικά ήθελαν να μας στριμώξουν σε περιπολικά” σημείωσε το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών του Δημόσιου Τομέα, Κατερίνα Γιαννιούλα, που συμμετείχε στη διαμαρτυρία. 

Στο μεταξύ, στις προσαγωγές αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top