Αθήνα – Θεσ/νίκη: Περιορισμός στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με ΜΜΜ

Αθήνα – Θεσ/νίκη: Περιορισμός στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με ΜΜΜ

“Ψαλίδι” στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μπαίνει μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης και με βάση το κριτήριο του τόπου κατοικίας του ανέργου. 

Συγκεκριμένα, βάσει της ΚΥΑ 50807/1279/2020 η “δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ της Αθήνας, παρέχεται πλέον, μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφέρειας Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων), ενώ η δωρεάν μετακίνηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ παρέχεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Για παράδειγμα εάν ένας άνεργος ζει στην Αττική ή την Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να είναι εκεί η μόνιμη κατοικία του, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κανονικά κόμιστρο. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους άνεργους της περιφέρειας που θα χρειαστεί να βρεθούν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη για ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο. 

Ειδικότερα για τον ΟΑΣΑ, η δωρεάν μετακίνηση είναι εφικτή μόνο με την έκδοση και διάθεση στους δικαιούχους ανέργους από τον ΟΑΣΑ ΑΕ προσωποιημένων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης. 

Απέναντι στην ΚΥΑ υπήρξε αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους τομεάρχες Μεταφορών Ν. Παππά και Θ. Φωτίου, οι οποίοι σχολίασαν από κοινού, ότι πλέον “ο άνεργος εκτός της περιφέρειάς του, παύει να θεωρείται άνεργος”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ