Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Με σχέδιο με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον μπαίνουν οι βάσεις αλλαγής του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου. Και επισημαίνει: «Το έργο έχει προϋπολ. 550 εκατ. € & θα εξυπηρετεί πάνω από 50000 επιπλέον συμπολίτες μας».
#Με_σχέδιο με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον μπαίνουν οι βάσεις αλλαγής του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής.Το έργο έχει προϋπολ. 550 εκατ. € & θα εξυπηρετεί πάνω από 50000 επιπλέον συμπολίτες μας.@karamanlis_k @karagiannisgior
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) January 9, 2023
Ολοκλήρωση σε 57 μήνες
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 57 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή σε λιγότερο από 5 χρόνια. Με τη λειτουργία του αναμένεται να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας από τις δυτικές συνοικίες (από το Ίλιον στην Ομόνοια, σε περίπου 20 λεπτά).
Ειδικότερα, αφορά στη δημιουργία υπόγειου δικτύου 4 χλμ. από την Ανθούπολη στον Άγιο Νικόλαο, με τρεις νέους σταθμούς. Οι δύο από τους τρεις σταθμούς θα κατασκευαστούν επί της οδού Θηβών, ο πρώτος (σταθμός Παλατιανή) σε απόσταση 1300 μ. περίπου βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο δεύτερος (σταθμός Ίλιον) 1000 μ. βορειότερα του πρώτου. Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον. Καθημερινά αναμένεται να μετακινούνται τουλάχιστον 51.000 επιβάτες.
Υπόγειο πάρκινγκ
Στη σύμβαση περιλαμβάνεται, επίσης, η μελέτη και η κατασκευή ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκίνητων, ο οποίος θα διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα και συνολική χωρητικότητα περίπου 150 ΙΧ οχημάτων, καθώς και η κατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αμαξοστασίου στον Ελαιώνα.
Σύμφωνα με την προκήρυξη η εκδήλωση ενδιαφέροντος του έργου ορίζεται για τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και η αποσφράγιση των φακέλων συμμετοχής στις 6 Μαρτίου 2023.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια: Το α΄ στάδιο είναι η προεπιλογή-πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την υποβολή αίτησης συμμετοχής. Το β΄ στάδιο είναι η πρόσκληση υποβολής προσφορών και η ανάθεση του έργου.
Επίσης, στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής θα αναβαθμισθεί / αντικατασταθεί το σύστημα ψηφιακής μετάδοσης δεδομένων στο σύνολο των σταθμών των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό, ενώ το σύστημα αναγγελιών θα αναβαθμισθεί / αντικατασταθεί στους σταθμούς του Βασικού Έργου και των επεκτάσεων (πλην της επέκτασης Πειραιά) και θα συνδεθεί με τα αντίστοιχα συστήματα της επέκτασης Πειραιά.
(Φωτογραφία αρχείου)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά σήμερα η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας (VIDEO)
Βριλήσσια: Στόχος διαρρηκτών μεγαλογιατρός – Πάνω από 160.000 ευρώ η «λεία»
Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις – Ο στόχος του εμπορίου για τον τζίρο
Ο επίλογος του 2022 και η γέφυρα στην εκλογική νέα χρονιά
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνουν rapid test σήμερα, Δευτέρα
Ελληνικός τουρισμός 2023: Ρόδος, Αθήνα και Χανιά οι αγαπημένες πόλεις των Ολλανδών
Instagram: «Χρυσάφι» στα πόδια των διασήμων – Ζαλίζουν τα ποσά που χρεώνουν