Ημερίδα για την απασχόληση στον κλάδο ανελκυστήρα

Ημερίδα για την απασχόληση στον κλάδο ανελκυστήρα

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογίας Ανελκυστήρων & Κυλιόμενων Κλιμάκων (Π.Ε.Τ.Α.Κ.) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο«Νέοι και ευκαιρίες στον κλάδο του ανελκυστήρα»την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου,με ώρα προσέλευσης 14.30 (διάρκεια ημερίδας 14.30 -17.15), στο ξενοδοχείο DivaniCaravel.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ). Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθούν οι επαγγελματικές προοπτικές και ευκαιρίες για τους νέους στον κλάδο του ανελκυστήρα, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία με ευρύτατη χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Στην έναρξη της ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Άγγελος Συρίγος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), κ. Γιώργος Στασινός, και ο κ. Κυριάκος Φιλίνης, PolicyAnalyst, Τομέας Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας, ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα ενημερωθούν:

  • Για το επάγγελμα του Τεχνικού Ανελκυστήρων και την αυξανόμενη σχέση του με τις τεχνολογίες αιχμής
  • Για την έντονη ανάπτυξη που έχει παρατηρηθεί στον τομέα των ανελκυστήρων σε συνδυασμό με την περαιτέρω αστικοποίηση και τη δημιουργία σημαντικών έργων και επενδύσεων στη χώρα μας
  • Για το θέμα των αποδοχών του κλάδου και το εργασιακό περιβάλλον. Σημειώνεται ότι οι τεχνικοί ανελκυστήρων, σε σχέση και με άλλα τεχνικά επαγγέλματα, αποτελούν ένα καλά αμειβόμενο επάγγελμα με προοπτικές εξέλιξης και επαγγελματικής ανόδου και με διαρκές αυξανόμενο εργασιακό αντικείμενο. Σήμερα, είναι εγκατεστημένοι περισσότεροι από 425.000 ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες στην Ελλάδα, μετακινώντας καθημερινά 6.000.000 ανθρώπους και αμέτρητους τόνους εμπορευμάτων. Σε αυτό το περιβάλλον, οι εταιρίες του κλάδου, προσφέρουν εκπαίδευση, ασφαλή εργασία και δυνατότητες εξέλιξης
  • Για τις προτάσεις των θεσμικών φορέων, αλλά και της Π.Ε.Τ.Α.Κ. για την αντιμετώπιση της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα του ανελκυστήρα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογίας Ανελκυστήρων & Κυλιόμενων Κλιμάκων (Π.Ε.Τ.Α.Κ.)  και την ημερίδα, στοhttp://petak.gr/. Το πρόγραμμα της ημερίδας, εδώ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top