Νομική ΕΚΠΑ: Παρέμβαση Κεραμέως για την τηλεκπαίδευση

Νομική ΕΚΠΑ: Παρέμβαση Κεραμέως για την τηλεκπαίδευση

Την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας προκάλεσε η απόφαση της Νομικής Αθηνών του ΕΚΠΑ για διεξαγωγή των μαθημάτων εξ αποστάσεως (με κάποιες εξαιρέσεις), η οποία ελήφθη πριν από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που ανακοίνωσε επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομική «στόχος της Σχολής είναι η κατά το δυνατόν ταχύτερη και πληρέστερη επιστροφή στην κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότερα τις διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας και το υφιστάμενο προσωπικό του Ιδρύματος για τη διεξαγωγή των απαιτουμένων ελέγχων:

-Τα υποχρεωτικά μαθήματα θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως.

-Τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή άνω των 65 φοιτητών θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως.

-Τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή μικρότερη των 65 φοιτητών, τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, τα μαθήματα του προγράμματος Erasmus και τα μαθήματα των ελληνικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν κατά κανόνα δια ζώσης. Τυχόν αποκλίσεις θα υπάρξουν σε εξαιρετικές περιστάσεις και με αιτιολογημένη κρίση από τον υπεύθυνο του μαθήματος.

-Τα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως κατά το χειμερινό εξάμηνο».

Σύμφωνα, πάντως, με το esos, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τον κοσμήτορα της Νομικής του ΕΚΠΑ, Λίνο -Αλέξανδρο Σισιλιάνο και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση της Συνέλευσης.

Ο κοσμήτορας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του esos, είπε στην υπουργό Παιδείας ότι τη Δευτέρα θα διορθωθεί η απόφαση, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΠΟΣΔΕΠ: Ακατανόητη η διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών σε ποσοστό 100%

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των ανώτατων ιδρυμάτων σε συνθήκες διά ζώσης διδασκαλίας στις 4 Οκτωβρίου, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ακατανόητη και ανεδαφική τη θέση του υπουργείου Παιδείας για «διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών (σε ποσοστό 100%) και στη μέγιστη πληρότητα των αιθουσών», όταν σε πολλές περιπτώσεις η πληρότητα ξεπερνά το 100% (με ορθίους στις αίθουσες), πολλές αίθουσες δεν έχουν εξαερισμό ή υπάρχει αδυναμία τακτικού καθαρισμού, και όταν σε άλλους χώρους συγκέντρωσης ατόμων ορίζεται πληρότητα 50%-80% (όπως στα θεάματα).

Τονίζει, δε, ότι τάσσεται ευθέως υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης, αλλά ζητά να δίνεται ρητά η ευχέρεια εξ αποστάσεως ή μεικτού τρόπου διδασκαλίας για την αντιμετώπιση τέτοιων δυσμενών συνθηκών που παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής και υπερβαίνουν τα όρια του λελογισμένου επιδημιολογικού ρίσκου.

Με πληροφορίες από esos.gr και iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύνοδος Πρυτάνεων: Δεν αλλάζει το πλάνο – Δια ζώσης τα μαθήματα στα ΑΕΙ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ